Jaren Jackson Jr., Darko Rajaković i Desmond Bane

 Usa Today Sports/DDP Usa/Profimedia
TEŠKA ZADAĆA

Drugi put u povijesti Srbin će voditi NBA klub. Trenersku karijeru počeo je sa 16 godina u Čačku

Novinar koji prati klub tvrdi da je Rajaković jedan od najboljih trenera za razvoj igrača
Piše: SNObjavljeno: 11. lipanj 2023. 11:04

Prema uvijek pouzdanim informacijama NBA insajdera, Darko Rajaković postat će novi trener Toronto Raptorsa. Nakon tri mandata u ulozi pomoćnog trenera u najjačoj ligi svijeta (Oklahoma City Thunder, Phoenix Suns, Memphies Grizzlies), 44-godišnji trener iz Čačka skočit će na "stepenicu više".

Ujedno, postat će drugi srpski trener u povijesti NBA lige, nakon što je Igor Kokoškov odradio jednu sezonu na klupi Phoenix Sunsa. Rajaković će na klupi jedinog kanadskog kluba u ligi naslijediti Nicka Nursea, koji je s Raptorsima 2019. osvojio jedini naslov u klupskoj povijesti.

Zanimljivo, trenersku karijeru počeo je već sa 16 godina u rodnom Čačku, u omladinskom pogonu Borca, dok je u omladinskom pogonu Crvene Zvezde radio od 1999. do 2007. godine.

Josh Lewenberg, novinar koji prati Toronto Raptorse, Rajakovića je opisao kao "jednog od najboljih trenera za razvoj igrača", što je i cilj kluba s obzirom na to kako na rosteru imaju nekoliko obećavajućih mladih igrača poput Scottieja Barnesa i Preciousa Achiuwe.

Linker
06. svibanj 2024 14:51