Durant je protiv Bostona došao na 25. mjesto liste najboljih strijelac svih vremena

 MADDIE MALHOTRA Afp
Gledao kao kao klinac

Durant na vječnoj listi prestigao svojeg idola: ‘Želio sam igrati kao on, ovo je potpuno nestvarno‘

Do kraja ove sezone Durant bi mogao ući u top 20 strijelaca svih vremena.
Piše: S.N.Objavljeno: 25. studeni 2021. 14:17

Jedan koš na utakmici između Brooklyna i Bostona bio je potreban Kevinu Durantu da dođe na 25. mjesto liste najboljih NBA strijelaca svih vremena. Odradio ga je u 2. minuti utakmice, a to je značilo da je prestigao jednog od svojih idola, Allena Iversona.

"Od dječjih dana sam posvetio svoj život košarci i gledao sam sve ove igrače koje sada prestižem. Želio sam biti poput njih, igrati u NBA ligi kao i oni te napraviti utjecaj u ligi kao što su to oni napravili, a Iverson je bio na vrhu panteona za mene. On je bio jedan od onih igrača koje sam oponašao svaki put kada bih igrao košarku s mojim prijateljima. Ovo je potpuno nestvarno - zamišljao sam se da budem u NBA ligi, ali prestići Iversona je stvarno nešto posebno za mene", rekao je Durant nakon utakmice.

On je, kao valjda i svaki NBA zaljubljenik, uživao u Iversonovim igrama još od rookie sezone bivše legende Philadelphije, ali Durant je imao sreću gledati Iversona i radnije. Naime, za vrijeme dok je Iverson igrao sveučilišnu košarku za Georgetown, Durant ga je nekoliko puta gledao uživo, i to iz prvih redova

"Bilo je veliko zadovoljstvo gledati ga u Georgetownu. Tada je sve počelo, ali kada je došao u NBA ligi pokazao je sve što može. Tada sam u mlađim kategorijama igrao na poziciji centra ili krilnog centra, ali na svakom treningu sam pokušavao izvesti njegove driblinge, crossovere, dvostruke crossovere", kaže Durant i zaključuje:

"On je utjecao na mnoge igrače i velika je star za mene što sam ga prestigao na listi."

Durant je u pobjedi Brooklyna nad Bostonom ugradio 21 poen pa je sada ukupno na 24.388 poena dok je Iverson postigao 24.368 poena. Velika zvijezda Brooklyna do kraja ove sezone prestići će sigurno još nekoliko igrača na listi. On je u dosadašnjem dijelu sezone na prosjeku od 28,1 poena po utakmici, a ako bi taj prosjek zadržao do kraja sezone i odigrao, recimo, 55 od preostalih 63 utakmica Netsa, došao bi na oko 26.000 poena. To bi ga dovelo na 19. mjesto ispred Rayja Allena (24.505 poena), Patricka Ewinga (24.815), Jerryja Westa (25.192), Reggiea Millera (25.279), Alexa Englisha (25.613) i Vincea Cartera (25.728), a ni Kevin Garnett (26.071) ne bi bio daleko. Velikan do velikana. Baš kao što je to i Durant.

Linker
22. travanj 2024 21:35