Mario Hezonja
 Reinhold Matay / USA TODAY Sports / Reuters
NBA LIGA

DVOSTRUKI OTKAZ U NBA LIGI Hezonja ostao bez trenera, danak slabim rezultatima platio i Jeff Hornacek

Piše: HinaObjavljeno: 12. travanj 2018. 19:31

Jeff Hornacek više nije trener košarkaša New York Knicksa, objavili su u četvrtak klupski predsjednik Steve Mills i glavni menadžer Scott Perry, a gotovo istovremeno bez posla je ostao i trener Orlando Magica Frank Vogel.

“Jeff je pravi profesionalac koji je neumorno radio za ovu organizaciju u posljednje dvije sezone. Iskreno cijenimo njegove napore i značajan doprinos momčadi te mu želimo sve najbolje u budućim angažmanima", stoji u zajedničkoj izjavi Millsa i Perryja objavljenoj na internetskom portalu kluba.

U dvije sezone pod Hornacekovim vodstvom Knicksi su ostali bez doigravanja. Prošle sezone su ostvarili 31, a ove sezone 29 pobjeda i završili na 11. mjestu Istočne konferencije. Ukupan učinak momčadi bio je 60-104. Prije nego što je postao 28. trenerom u povijesti New York Knicksa, 54-godišnji Hornacek vodio je dvije i pol sezone Phoenix Sunse, s kojima također nijednom nije uspio ući u doigravanje.

Frank Vogel
Reinhold Matay-USA TODAY Sports / Reuters
Frank Vogel

Osim Hornaceka, otkaz je dobio i njegov prvi pomoćnik Kurt Rambis koji je u protekle četiri godine i uskakao kao zamjenski glavni trener.

Kao moguće Hornacekove nasljednike ESPN-ov NBA ekspert Adrian Wojnarowski spominje bivšeg igrača New Yorka i trenera Golden State Warriorsa Marka Jacksona, bivšeg trenera Memphis Grizzliesa Davida Fizdalea, bivšu igračku zvijezdu Jerryja Stackhousea koji vodi razvojnu momčad Toronta, a špekulira i s mogućim povratkom u NBA ligu današnjeg trenera turske Darušafake Davida Blatta, koji je 2015. s Clevelandom došao do velikog finala i izgubio u šest utakmica od Golden Statea.

I Orlando se zahvalio svom glavnom treneru na doprinosu u posljednje dvije sezone, ali njegov učinak nije bio dovoljan Franku Vogelu da zadrži posao. U dvije sezone na klupi Orlando Magica Vogel je imao učinak 54-110, vrlo sličan onome kakav je imao Hornacek u New Yorku.

Bivši 44-godišnji trener Indiana Pacersa, s kojima je 2013. i 2014. u finalu Istočne konferencije, u Orlando je doveden s namjerom da odgaja mladu i talentiranu momčad i ponovno ju dovede u doigravanje. Nakon što je u prvoj sezoni njegova momčad ostvarila 29 pobjeda, očekivan je uzlet koji se nije dogodio. Orlando je u netom završenoj sezoni s učinkom 25-57 završio na predzadnjem, 14. mjestu Istočne konferencije.

Linker
28. travanj 2024 16:25