”Što još da napravim”, pita se Embiid

 MITCHELL LEFF Afp
OSTAO BEZ NAGRADE

Embiid čestitao Jokiću, ali i dodao: ‘Ne znam što bih još morao napraviti da postanem MVP‘

Kamerunski centar je odigrao najbolju sezonu u karijeri, ali je opet ostao iza Nikole Jokića.
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2022. 11:32

Joel Embiid nije sinoć uspio dovesti Philadelphiju do treće pobjede u playoff seriji protiv Miamija, ali nije uspio ni osvojiti nagradu za MVP-a regularnog dijela sezone koja je opet otišla u ruke Nikoli Jokiću.

Nakon što su Sixersi na Floridi poraženi rezultatom 120:85, Embiid je novinarima odgovorio na pitanje je li iznenađen što je Jokić dobio ovu nagradu.

"Nisam. To je nešto što znam već tjednima, mislim da je sve bilo jasno nekoliko tjedana prije kraja regularnog dijela sezone. Čestitam Nikoli, zaslužio je nagradu jer je imao sjajnu sezonu, a bilo je stvarno dosta odličnih kandidata. Giannis je imao sjajnu sezonu, Devin Booker je bio najbolji u uvjerljivo najboljoj momčadi lige. Svake godine postoji nekoliko dobrih kandidata, ali na kraju se sve svodi na to za koga će se novinari odlučiti, tko se najbolje uklapa u vaš narativ", rekao je Embiid.

Kamerunac je imao najbolju sezonu u karijeri s prosjekom od 30,6 poena, 11,7 skokova i 4,2 asistencije.

"Nisam ljut što nisam osvojio MVP nagradu. Dvije sezone zaredom sam se doveo u poziciju da budem kandidat za to. Nije se dogodilo. Prošle godine sam bio u pravoj kampanji oko toga, ali ove godine se nisam puno uzbuđivao. Odgovorio sam na pitanja oko toga kada su mi bila postavljena i to je to. Kao što sam već rekao, ne znam što bih još morao napraviti da osvojim tu nagradu", pita se Kamerunac i dodaje:

"Fokusirao sam se na širu sliku, kako osvojiti naslov."

Sixersi se i ove sezone nadaju naslovu, ali se sada nalaze u situaciji da moraju pobijediti Miami u dvije sljedeće utakmice. Heat ima 3-2 u seriji, a sljedeća utakmica igra se u Philadelphiji.

"Prilično sam siguran da ćemo se vratiti u Miami na sedmu utakmicu. Gubili smo 2-0 u seriji pa smo izjednačili, imamo u sebi dovoljno za pobjedu. Čak i u utakmicama koje smo pobijedili mislim da nismo igrali najbolje. U obrani smo bili dobri, ali u napadu nismo. Prvi ja moram biti dosta agresivniji. Miami ne dopušta da se razigram pa ja moram biti agresivniji", istaknuo je Embiid.

Linker
18. travanj 2024 11:12