Embiid je bio nezaustavljiv protiv Bostona

 TIM NWACHUKWU Getty Images Via Afp
POSTIGAO 52 POENA

Embiid odigrao monstruoznu partiju protiv jedne od najboljih NBA momčadi: ‘Utrka za MVP-a je gotova‘

U borbi za MVP-a mogle bi presuditi nijanse jer i Nikola Jokić ima svoje adute
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 05. travanj 2023. 13:52

U ludoj NBA sezoni čija završnica posljednjih dana donosi prave drame iz dana u dan, jedno od pitanja koje muči sve navijače već mjesecima, a na koje još uvijek nemamo odgovor je - tko je MVP?

Iako su Giannis Antetokounmpo i Jayson Tatum zaslužili da budu u razgovoru oko te nagrade dok su se šanse Luke Dončića smanjile nakon loših igara Dallasa, glasači vjerojatno dvoje samo oko dva kandidata - Nikole Jokića i Joela Embiida. A ako pitate trenera Philadelphije Doca Riversa dvojbe ne bi smjelo biti.

- Utrka za MVP-a je gotova - rekao je Rivers nakon dvoboja protiv Bostona u kojoj je Embiid postigao 52 poena uz nevjerojatan šut 20/25. Pogodio je i 12 od 13 slobodnih bacanja te imao 13 skokova, 6 asistencija i 2 blokade.

- Tijekom utakmice smo radili puno stvari kako ne treba, ali Joel nas je izvlačio - zaključio je Rivers dok je Embiidov suigrač James Harden također jasan:

- On bi trebao osvojiti taj naslov. Godinama je u kombinacijama, lani je bio najbolji strijelac lige, a izgleda da će to biti i ove godine. Mi smo treća momčad u konferenciji, a on je konstantan cijele godine.

Embiid je u sezoni na prosjeku od 33,e poena uz 10,2 skokova, 4,2 asistencije, 1,7 blokada i 1 ukradenu loptu. Osim što je najbolji strijelac lige, sedmi je na listi najboljih skakača, a šesti je bloker lige. No, i Jokić ima svoje adute.

Jedno vrijeme je izgledalo kako će srpski košarkaš sezonu završiti s triple-double prosjekom, ali u zadnje vrijeme je malo posustao s asistencijama. Tako je on trenutno ‘tek‘ na prosjeku od 24,8 poena, 11,9 skokova, 9,8 asistencija i 1,3 ukradenoj lopti. Među strijelcima je na 17. mjestu, drugi je skakač i četvrti asistent lige.

Jokić treći ili Embiid prvi put? Presudit će nijanse.

Linker
26. travanj 2024 04:12