Bill Streicher-USA TODAY Sports / Reuters
HRVAT U NOVOJ SREDINI

EMOTIVAN OPROŠTAJ VELIKE NBA ZVIJEZDE OD DARIJA ŠARIĆA I COVINGTONA 'Dali su nam puno proteklih godina! Nedostajat će mi jer ih volim'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 12. studeni 2018. 15:15

Dario Šarić bit će treći Hrvat u Minnesoti, a prvi je dres Wolvesa, još u sezoni 1996/97. nosio Stojko Vranković, aktualni predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza. Vranković je za Minnesotu odigrao 53 utakmice u ligaškom dijelu i jednu u doigravanju, zvijezda momčadi bio je tada dvadesetogodišnji Kevin Garnett, suigrač i Damjana Rudeža dva desetljeća kasnije, a prije svega je zapamtio:

- Hladnoću! Darija u Minneapolisu čeka zima. Što se tiče kluba, uz napomenu da sam ja tamo bio jako davno, sjećam se obiteljskog ozračja, ljudi koji vole košarku. Jedini problem je ta zima koju groznom čini vjetar.

Koliko je Stojka iznenadio trade u kojem je Šarić otišao iz Philadelphije?

- Nema tu iznenađenja, nikad u NBA ligi ne znaš gdje možeš biti sljedeći dan, rijetki igrači u tom smislu mogu mirno spavati. Mijenjaju te i kad igraš dobro, i kad si loš. Siguran sam da je i Dario bio toga svjestan i da mu sve ovo nije preveliko iznenađenje - zaključio je predsjednik našeg Saveza.

Joel Embiid, prva zvijezda Philadelphije, na više je načina povezan s tandemom koji je u subotu preselio u Minneapolis. Naime, kad su Sixersi 2014. trećim pickom draftirali Embiida u grad je iz Houstona došao Robert Covington, a kad je Kamerunac dvije godine kasnije sanirao sve ozljede i konačno zaigrao u NBA ligi, konkurent za rookieja godine bio mu je suigrač - Dario Šarić.

- Dali su nam puno proteklih godina - emotivno se od suigrača oprostio Embiid nakon poraza u Memphisu.

- Taman kad smo počeli igrati sve bolje zajedno, dok smo još otkrivali koliko zapravo možemo, kad je Dario ponovo pronašao pravi šuterski ritam i stvari su dolazile na svoje mjesto, stigla je jedna ovakva poslovna odluka. Svi znamo da je ovo biznis, njih dvojica sad moraju ići dalje i ja im želim svu sreću.

Embiid se na tome nije zadržao...

- Nedostajat će mi jer ih volim, ne sumnjam da ću ostati u kontaktu s obojicom.

Linker
06. svibanj 2024 05:19