NIC ANTAYA Afp
JAMES SE POKUŠAO ISPRIČATI

Evo zašto je suspenzija LeBrona Jamesa Lakersima donijela uštedu od čak pola milijuna dolara

‘Rečeno mi je da je nakon utakmice pokušao pronaći broj Isaiaha Stewarta...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. studeni 2021. 17:45

LeBron James se želio ispričati igraču Detroita Isaiahu Stewartu zbog toga što ga je laktom pogodio u glavu te ga raskrvario. Bijesnog Stewarta potom je kompletna momčad jedva zaustavila u želji da se Jamesom odmah obračuna. Liga je nakon svih tih ružnih scena Stewartu izrekla suspenziju od dvije utakmice, dok će James propustiti samo jednu.

U nastupu na The Pat McAfee Showu, Shams Charania iz The Athletica izvijestio je da je James pokušao dobiti Stewartov telefonski broj odmah nakon utakmice. James se navodno želio ispričati za svoju ulogu u okršaju te mu objasniti kako ga nije namjerno udario laktom.

"Rečeno mi je da je LeBron James pokušao pronaći broj Isaiaha Stewarta nakon utakmice kako bi se ponovno ispričao Stewartu i dao mu do znanja da mu je to bio nenamjeran udarac u lice", rekao je Charania. "To nije nešto što je uobičajeno za Jamesa. To mu je bio prvi prekršaj, pa mislim da se to moralo uzeti u obzir kod izricanja kazne."

image

Isaiah Stewart u pokušaju napada na LeBrona Jamesa

NIC ANTAYA Afp

Nema baš puno ljudi koji vjeruju da je James nenamjerno potegnuo laktom na Stewarta, pa je mnoge ipak razljutila kazna od samo jedne utakmice suspenzije. Oni dužeg pamćenja odmah su iznijeli snimku iz 2015. Na njoj se lijepo vidi kako je JR Smith suspendiran u dvije utakmice doigravanja zbog gotovo identičnog udaranja Crowdera, u to vrijeme igrača Bostona. Nepravedno je da je JR Smith tada (opravdano) dobio dvije utakmice zabrane i to u play-offu, a LeBron samo jednu i to u osnovnom dijelu sezone.

Inače, sama suspenzija koštat će Jamesa 284.004 dolara. No, Lakersi će zato odlično proći. Polovica tog iznosa (142.002 dolara) odbit će im se od plaća, kako su Lakersi debelo u poreznom luksusu, ukupna ušteda iznosit će 532.508 dolara.

Linker
23. studeni 2021 17:47