GREGORY SHAMUS Getty Images Via Afp
U SJAJNOJ FORMI

Fantastični Bojan Bogdanović postavio osobni rekord i nastavio svoj ludi niz u NBA ligi

Hrvatski košarkaš ove je sezone na prosjeku od 21,5 poena po utakmici.
Piše: SN/HinaObjavljeno: 24. siječanj 2023. 06:37

Bojan Bogdanović odigrao je u noći s ponedjeljka na utorak fantastičnu utakmicu, ali njegovi Detroit Pistonsi upisali su poraz pred svojim navijačima. U Little Caesars Areni slavili su Milwaukee Bucksi sa 130:150.

Hrvatski košarkaš bio je najbolji strijelac utakmice s 33 upisana poena kojima je dodao i tri skoka. Ovim je učinkom Bogdanović dodatno produžio svoj nevjerojatni niz na 10 utakmica u kojima je zabilježio barem 20 poena, a to je najduži takav niz u njegovoj karijeri. Babo je ove sezone na prosjeku od 21,5 poena po utakmici.

U redovima gostujuće momčadi najefikasniji bio je Giannis Antetokounmpo koji je 20 od svojih 29 poena ubacio u prvoj četvrtini. Spomenimo i da je zabilježenu ulogu odigrao i rookie Jalen Duren. 19-godišnjak koji nosi dres Pistonsa upisao je rekord sezone s 23 poena (15s, 1a).

image
GREGORY SHAMUS Getty Images Via Afp

Antetokounmpo je, podsjetimo, izbivao pet utakmica, zbog bolova u lijevom koljenu, a Khrisa Middletona nije bilo u sastavu Bucksa od 15. prosinca, zbog bolova u desnom koljenu.

- Društvo je opet na okupu - izjavio je nakon uvjerljive pobjede grčki košarkaš koji je dvoboj završio s 29 poena od kojih je 20 ubacio već u prvoj četvrtini.

- Lijepo je opet biti na terenu. Naravno da mi je to nedostajalo. Nedostajali su mi suigrači, nedostajala mi je košarka - dodao je Antetokounmpo koji je svom učinku dodao 12 poena i četiri asistencije.

Middleton je izostao iz početne postave, a za 15 minuta je uspio ubaciti osam poena uz četiri asistencije.

Bucksi su već u prvoj četvrtini upisali 49 poena i stvorili zalihu od 25 poena prednosti pa njihova pobjeda više nije bila upitna, a njome su se probili na treće mjesto u Istočnoj konferenciji, iza Bostona (35-13) i Philadelphije (30-16) od koje Milwaukee ima jedan poraz više.

Orlando prekinuo Bostonov pobjednički niz

Košarkaši Orlando Magica, 13. momčadi Istočne konferencije NBA lige, pred svojim su navijačima svladali vodeći Boston sa 113-98 i tako prekinuli niz Celticsa od devet pobjeda.

Prvi izbor prošlogodišnjeg drafta Paolo Banchero s 23 poena je predvodio strijelce Magica u njihovoj 18. pobjedi u sezoni.

- Kad god igraš protiv bivšeg prvaka, protiv momčadi koja je bila u finalu, koja je bila tamo gdje ti želiš biti, daješ sve od sebe za pobjedu. To je moj način razmišljanja, kao i pristup ove momčadi - rekao je Banchero.

Wendell Carter Jr. je završio dvoboj s 21 poena i 11 skokova, Cole Anthony je predvodio igrače s klupe s 18 poena, a Nijemac Franz Wagner je u pobjedu Magica ugradio 15 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Jayson Tatum i Jaylen Brown su ubacili po 26 poena za Celticse koji se obrambeno nisu uspjeli nametnuti šuterski raspoloženim domaćim igračima. Orlando je završio dvoboj s realizacijom od 51,2%. Domaći su pobjedom proslavili povratak krilnog igrača Jonathana Isaaca, kojemu su ozljede obilježile posljednje godine karijere. U prvom nastupu nakon više od dvije i pol godine Isaac je za deset minuta u igri postigao deset poena.

- Bilo je fantastično samo izaći na teren. Uz sve to smo još i pobijedili pa ne mogu biti sretniji - izjavio je Isaac.

Bez Ja Moranta u sastavu Memphis je na gostovanju u Sacramentu doživio treći uzastopni poraz. Domaći Kingsi su slavili sa 133-100 u najuvjerljivijoj pobjedi večeri. Šestoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom predvodio je Trey Lyles s 24 poena. Po 20 poena su ubacili Harrison Barnes i Keegan Murray, a Domantas Sabonis je imao "triple-double" učinak s 14 poena, 11 asistencija i 10 skokova. Desmond Bane je s 21 poenom bio najbolji strijelac Grizzliesa.

Portland je nakon tri uzastopna poraza došao do pobjede svladavši pred svojim navijačima San Antonio sa 147-127. Trail Blazerse je predvodio Damian Lillard s 37 poena i 12 asistencija, a pratili su ga Anfernee Simons s 26 i Jusuf Nurkić s 25 poena. Spursi su imali čak osmoricu igrača s dvoznamenkastim učinkom, a najbolji među njima bili su Keldon Johnson s 20 i Jeremy Sochan s 18 poena.

Porazima su na kraj stali i Houston Rocketsi. Nakon što su bili bez pobjede u posljednjih 13 nastupa, u ponedjeljak su u svom Toyota Centeru svladali Minnesota Timberwolvese sa 119-114. S učinkom karijere domaću momčad je predvodio Jalen Green s 42 poena. Turski centar Alperen Sengun je završio dvoboj s 21 poenom, sedam skokova i isto toliko asistencija. Za goste je Anthony Edwards ubacio 31, a D‘Angelo Russell 30 poena.

Chicago Bullsi su u United Centeru svladali Atlanta Hawkse sa 111-100 za svoju treću uzastopnu pobjedu. DeMar DeRozan je s 26 poena bio najbolji strijelac Bullsa, a Zach LaVine je ubacio 20. Veliki doprinos dao je Nikola Vučević s 14 poena, 17 skokova i sedam asistencija, a Patrick Williams je spojio 18 poena i 10 skokova. Hawkse je s 21 poenom i 13 asistencija predvodio Trae Young, dok je Dejounte Murray upisao 20 poena..

Utah Jazz su za 25. pobjedu u sezoni svladali Charlotte Hornetse sa 120-102. Finac Lauri Markkanen je bio najbolji igrač utakmice s 25 poena i 11 skokova. Jordan Clarkson je za pobjednike ubacio 18 poena, a centar Walker Kessler je uz 13 poena imao i devet skokova. Kod gostiju je najbolji bio Terry Rozier s 23 poena.


NBA rezultati:

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 130:150

Orlando Magic - Boston Celtics 113:98

Chicago Bulls - Atlanta Hawks 111:100

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 119:114

Utah Jazz - Charlotte Hornets 120:102

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 147:127

Sacramento Kings - Memphis Grizzlies 133:100

Linker
19. travanj 2024 22:49