Dončić šutira preko Andersona

 DAVID BERDING Getty Images Via Afp
SLOVENAC BRILJIRAO

Fenomenalni Dončić ‘poludio‘ u zadnjoj četvrtini i odveo Dallas do vodstva u finalu Zapada

Mavericksi su sa 108:105 u gostima svladali Minnesotu
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2024. 06:13

Dallas Mavericksi poveli su s 1:0 u finalu Zapadne konferencije NBA lige nakon tijesne pobjede na gostovanju kod Minnesote Timberwolvesa (108:105). Zasluge za veliki "break" prije svega idu na račun 25-godišnjeg Luke Dončića, koji je odigrao fantastičnu zadnju četvrtinu, ubacivši u toj dionici 15 od svojih ukupno 33 poena.

Slovenac je svojem učinku dodao i osam asistencija te šest skokova, a gotovo jednako raspoloženog partnera imao je u Kyrieu Irvingu, koji se zaustavio na 30 poena, četiri asista i pet skokova. Druga utakmica igrat će se u subotu u 2.30, također u Minnesoti.

Peti je to put u ovogodišnjem play-offu da je Dallas odnio pobjedu na gostovanju, čime su vodeći među svim momčadima, no kuriozitet je i da im je ovo prvi put pod vodstvom Jasona Kidda da su dobili prvu utakmicu u seriji. Loš ubačaj za tricu (6/25, Dončić 3/10) u tome ih nije omeo, dok Wolvesima nije pomoglo čak ni 18 trica.

- Rekao sam sam sebi: ‘Moramo dobiti ovu utakmicu‘. Morao sam se u zadnjoj četvrtini puno popraviti budući da u prve tri nisam bio dobar - izjavio je Dončić.

Nijedna momčad tijekom utakmice nije imala vodstvo veće od devet poena razlike. U redovima domaćina najefikasniji je bio Jaden McDaniels (24 p), a Anthonyju Edwardsu nedostajale su dvije asistencije za triple-double učinak (19 p, 11 s, 8 a).

Linker
23. svibanj 2024 06:24