Svi su zabrinuti za Zionov izgled

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
SVI GA ČEKAJU

FOTO: NBA zvijezda se udebljala gotovo do neprepoznatljivosti, fanovi zabrinuti, procurila i želja kluba

‘Izgleda kao da Shaq i ja imamo dijete. Izgleda da se dobro jede u New Orleansu‘
Piše: E.F.Objavljeno: 23. prosinac 2021. 23:24

Što se događa sa Zionom Williamsonom? Na to pitanje odgovor žele dobiti svi navijači New Orleans Pelicansa, ali i ostali NBA zaljubljenici koji bi na djelu željeli vidjeti 21-godišnjeg košarkaša koji je bio prvi pick na draftu prije dvije godine i koji je već sada trebao dominirati NBA ligom. No, Zion se ove sezone još uvijek nije pojavio na parketu, a pitanje i kada će se to dogoditi.

Naime, Williamson je tijekom ljeta operirao kost u desnom stopalu, a prema prvim prognozama trebao je propustiti prvih nekoliko utakmica te se svojoj momčadi priključiti u studenom. No, do toga nije došlo - Zion se još uvijek nije priključio treninzima, a pitanje je i kada će se to dogoditi. Iz redova Pelicansa nema jasnih vijesti o tome kada bi on mogao biti na parketu što je prilično neuobičajeno za NBA prilike jer je tamo status oporavka obično javan. Zna se samo kako je on prošlog tjedna primio posebnu biološku injekciju u to stopalo koje bi mu trebalo pomoći da kost što bolje zaraste. Ta injekcija znači i stanku u oporavku, a s obzirom na cijelu situaciju mnogi špekuliraju kako bi se moglo dogoditi da on uopće ne zaigra ove sezone.

Pelicansi su prilično loše ušli u sezonu. Trenutno su na omjeru 11-21 i nalaze se na pretposljednjem mjestu Zapadne konferencije. Gori od njih samo je Houston, a u cijeloj ligi slabiji omjer imaju još samo Detroit i Orlando. Kada je već tako, mnogi se pitaju je li New Orleansu bolje donijeti odluku da Zion ne igra cijelu sezonu nego da se što bolje spremi za sljedeću, a Pelicansi da na krilima loših rezultata 'ugrabe' što boljeg igrača na draftu sljedeće godine. New Orleans, doduše, treba poslati svoj pick prve runde Charlotti, ali on je lutrijski zaštićen pa će ostati u vlasništvu Pelicansa ako ne izbore playoff. A teško je za vjerovati da bi ga sada mogli izboriti.

image

Zion Williamson ne izgleda baš u sportskoj formi

TOM PENNINGTON/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

No, iz tabora New Orleansa ipak dolaze vijesti kako žele da Zion igra ove sezone.

"Po svim informacija koje ja imam, Pelicansi žele da Zion igra ove sezone, a mislim da i on svim svojim srcem želi igrati", rekao je danas Shams Charania, jako dobro obaviješteni novinar The Athletica.

A problem za Zionov nastup nije samo ozljeda, nego i višak kilograma. Naime, svježe snimljene Zionove fotografije pokazuju kako ovaj 21-godišnjak ima višak kilograma. Njegovo stanje prošlog je mjeseca komentirao i slavni Charles Barkley.

"Izgleda kao da Shaq i ja imamo dijete. Izgleda da se dobro jede u New Orleansu", rekao je tada Barkley, a stanje kod Ziona se nije promijenilo ni posljednjih tjedana. Pojavljuju se fotografije na kojima izgleda prilično debelo, a usporedba njegovog izgleda s prvog medijskog fotografiranja za New Orleans i onog ovogodišnjeg jasno govori kako je on u te dvije godine dobio na kilaži.

Takvo stanje jako je zabrinulo navijače Pelicansa, a dodatna stvar je da Zion na svojim društvenim mrežama ne objavljuje, kako to često rade drugi sportaši, video materijale svoje rehabilitacije ili sličnog. Ali zato se često vidi kako koristi vrijeme za igranje pa je nedavno bio i maneken za promociju nove verzije igre NBA 2K22. Taj video je izazvao nove reakcije navijača, a najčešće su bile da bi mu bilo bolje da radi na fizičkom oporavku nego što vježba prste na joysticku.

Zion Williamson je trebao biti spasitelj New Orleansa. Chris Paul i Anthony Davis nisu uspjeli momčad dovesti do većih uspjeha pa su je napustili na vrhuncu svojih karijera. Navijači Pelicansa o nekom većem uspjehu za sada ne razmišljaju. Bilo bi im dovoljno da se Zion vrati na parket. I to bez viška kilograma.

Linker
28. travanj 2024 15:08