DAVID SWANSON Afp
NOVA STVARNOST ZA ‘WEMBYJA‘

Francuska senzacija ‘udarila u zid‘ protiv Hrvata i momčadi krcate zvijezdama: ‘Nisam frustriran‘

‘S njim treba biti agresivan i odigrati čvrstu fizičku obranu‘, otkrio je krilni igrač Clippersa
Piše: SNObjavljeno: 30. listopad 2023. 08:52

Sinoćnja utakmica Los Angeles Clippersa i San Antonio Spursa bila je jednosmjerna ulica od samog početka. Clippersi Ivice Zupca su održali lekciju Spursima Gregga Popovicha i rookieju Victoru Wembanyami.

Clippersi su protiv Spursa slavili 123:83, a poraz od 40 poena razlike svakako će ‘prizemljiti‘ prvog picka ovosezonskog NBA drafta. U 26 minuta igre protiv Clippersa Wembanyama je zabio 11 poena, te je upisao 5 skokova i 5 izgubljenih lopti. Obrana Clippersa odigrala je jaku fizičku obranu prema popularnom ‘Wembyju‘ i to se pokazalo itekako uspješnim. Očito je to recept koji će mnoge NBA momčadi koristiti protiv njega, a on će morati očvrsnuti.

image
KEVORK DJANSEZIAN Getty Images Via Afp

- To je za njega najveća razlika u odnosu na period prije dolaska u NBA, taj fizički kontakt, rekao je nakon utakmice Popovich.

- S njim treba biti agresivan i odigrati čvrstu fizičku obranu, komentirao je krilni igrač Clippersa Robert Covington.

Popovich je itekako svjestan da će Wemby morati fizički ojačati. To će doći, ali s vremenom, tek mu je 19 godina. Koristi Zacha Collinsa na centru kako bi smanjio vrijeme koje ‘Wemby‘ dolazi u kontakt s jačim igračima.

Nakon utakmice ‘Wembyja‘ su upitali osjeća li se frustrirano?

- Ne vidim razloga za to, da budem frustriran nakon svega nekoliko utakmica. Ovo je za mene prilika za učenje, za stjecanje iskustva. Radit ćemo pogreške, ali moramo biti uporni i naučiti ih ispraviti, jednostavno je odgovorio francuski 224 cm visoki centar.

Bila je to njegova treća utakmica u NBA ligi, a dosad je na omjeru od jedne pobjede i dva poraza. U debiju je zabio 15 poena Dallasu, nakon toga je upisao 21 poen protiv Houstona.

- Bit će dobar, kratko je njegovu igru komentirao Kawhi Leonard.

- Oni su moji idoli, ali opet su moji suparnici, dodao je Wembanyama o Leonardu, Paulu Georgeu i Russellu Westbrooku.

Pred Wembanyamom je, nema sumnje, sjajna budućnost, ali i proces učenja i utakmice slične ovoj protiv LA Clippersa događat će mu i dalje tijekom sezone. Na njemu je da nauči kako se nositi s fizičkim izazovima koje donosi igra u najboljoj ligi svijeta, složni su NBA komentatori.

Linker
03. svibanj 2024 19:34