Giannis Antetokounmpo i Bucksi su zaustavili Jaysona Tatuma i Celticse

 ADAM GLANZMAN Afp
DRUGA RUNDA PLAYOFFA

Giannis i društvo pokazali Bostonu što je srce šampiona, Bucksi slavili na otvaranju serije

Milwaukee je gotovo u potpunosti odsjekao prilaz svojem obruču.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 01. svibanj 2022. 22:11

Košarkaši Milwaukee Bucksa su napravili novi korak prema obrani naslova NBA prvaka. U prvoj utakmici drugog kruga playoffa na gostujućem su terenu sa 101:89 pobijedili Boston Celtics.

U javnosti je Boston smatran favoritom zbog odličnog izdanja u seriji protiv Brooklyna kao i zbog ozljede Khrisa Middletona, ali Bucksi su pokazali čvrstu igru u obrani kojom su limitirali najveće protivničke zvijezde, Jaysona Tatuma i Jaylena Browna, posebno njihov ulazak pod koš. Milwaukee je inače poznat po obrani reketa, a danas su Giannis Antetokounmpo i ekipa to još jednom potvrdili.

Celticsi su puno bolje otvorili utakmicu, ali već u drugoj polovici prve četvrtine Milwaukee je otišao na dvoznamenkastu razliku. Održavali su Bucksi to praktično cijelu utakmicu, a koliko god se Celticsi trudili potpuno vratiti u utakmicu, nikako to nisu uspjeli. Kao što smo napisali, Bucksi su im potpuno zatvorili prilaz košu pa su igrači Bostona bili osuđeni na šut za trice. Na kraju su imali čak 50 šuteva za 3 poena i pogodili njih 18. S druge strane su pucali samo 34 dvice i pogodili njih 10.

Posebno je obrana Milwaukeeja dobro čuvala Tatuma i Browna. Tatum je utakmicu završio s 21 poenom, 6 asistencija i 6 skokova, a šut mu je bio 6/18, a za dvicu je imao 2/9. Brown je dodao 12 poena, 9 skokova, 4 asistencije i 2 ukradene lopte sa šutem 4/13, odnosno 1/4 za dvice.

S druge strane je Antetokounmpo već 9 minuta prije kraja utakmice imao upisani triple-double, a na kraju je postigao 24 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Ni on nije imao najbolji šut - 9/25, ali u ovoj utakmici je i to bilo dovoljno. Efikasniji od njega je bio Jrue Holiday s 25 poena, 9 skokova, 5 asistencija i 3 ukradene lopte.

Linker
24. travanj 2024 05:35