MADDIE MEYER Getty Images Via Afp
NBA DOIGRAVANJE

Harden šokirao Celticse i izjednačio svoj playoff rekord, Jokić odveo Nuggetse do nove pobjede

Košarkaši Philadelphije upisali su važnu pobjedu na gostovanju u TD Gardenu
Piše: SNObjavljeno: 02. svibanj 2023. 06:56

Težak udarac doživjeli su košarkaši Philadelphije kada su zbog ozljede ostali bez Joela Embiida, ali u velikoj nevolji 76ersa ukazao se James Harden koji je preuzeo odgovornost i monstruoznim nastupom šokirao Boston Celticse u njihovom TD Gardenu.

Philadelphia je povela u ovoj seriji (115:119), a Harden je s 45 poena izjednačio svoj playoff rekord. Dodao je tome i šest asistencija te jedan skok, a ključan trenutak režirao je u samoj završnici kada je 8.7 sekundi prije kraja utakmice preko Ala Horforda pogodio tricu koja je uništila nade domaćeg sastava.

- Došli smo ovdje po pobjedu. Bez obzira na to vrati li se Jo (Embiid, op.a.) ili ne, mi ćemo biti spremi - komentirao je Harden nakon susreta.

image
MADDIE MEYER Getty Images Via Afp

Tyrese Maxey dodao je 26, a Tobias Harris 18 poena za Sixerse koji su sinoć ubacili 17 trica.

Jayson Tatum bio je najbolji pojedinac kod domaće momčadi. Zvijezda Celticsa ubacila je 39 poena (uz 11 skokova), dok je Jaylen Brown dodao 23, a Malcolm Brogdon 20.

Sjajan nastup Jokića

Denver Nuggetsi pred svojim su navijačima i na krilima Nikole Jokića poveli 2:0 u seriji protiv Phoenix Sunsa (97:87). Srpski je košarkaš sinoć za 41 minutu na parketu ubacio 39 poena uz 16 skokova i pet asistencija. Aaron Gordon pratio ga je sa 16, a Kentavious Caldwell-Pope s 14 poena. Kod gostiju su najraspoloženiji bili Devin Booker koji je ubacio 35 te Kevin Durant koji je dodao 24 poena.

Linker
03. svibanj 2024 18:53