Anthony Davis i Ivica Zubac

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
PARTIJA ZA 10!

HR reprezentativac blistao na terenu! Pogledajte nevjerojatne brojke uz osobni rekord

Milwaukee Bucksi su sa 90:88 pobijedili Philadelphia 76erse u svojoj prvoj utakmici ove sezone
Piše: Andro Polić, Sportske novostiObjavljeno: 21. listopad 2022. 06:29

Los Angeles Clippersi u prvom su svom nastupu nove NBA sezone porazili Los Angeles Lakerse sa 103-97, a briljirao je Ivica Zubac. Hrvatski reprezentativac ubacio je 14 poena bez promašaja iz igre (6/6), a pritom je upisao i 17 skokova što mu je rekord karijere u NBA ligi.

Dosad je dva puta imao po 16 skokova na utakmici, a sada je probio i tu granicu. Velik posao odradio je i u obrani gdje je skupio čak pet blokada. Od njegovih suigrača, po 15 poena zabili su Paul George i John Wall, dok je Kawhi Leonard zabio 14.

Lakersima je ovo bila druga utakmica u novoj sezoni i već drugi poraz. Prvo ime u njihovim redovima bio je Lonnie Walker s 26 poena, Anthony Davis zabio je 25, a LeBron James 20. Najveći dužnik ostao je Russell Westbrook koji je ubacio tek dva poena, bez poena iz igre. Čak 11 puta pokušao je doći do poena iz igre, od čega je šest pokušaja bilo iza linije za tri poena, međutim, promašio je svih 11 pokušaja. Tek nešto bolji bio je još jedan njihov starter Patrick Beverley koji je ubacio pet poena uz šut 1/7. Kombinirano, dva su beka Lakersa šutirali katastrofalnih 1/18.

image

Statistika nastupa Ivice Zubca

SOFASCORE

Statistika: SofaScore za SN

Milwaukee Bucksi su sa 90:88 pobijedili Pihladelphia 76erse u svojoj prvoj utakmici u novoj sezoni NBA lige. U napetoj utakmici Bucksi su sredinom zadnje četvrtine imali 13 koševa prednosti, a Sixsersi su se uspjeli vratiti, čak su i poveli, ali nisu uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist.

James Harden je mogao tricom u zadnjem napadu vjerojatno i osigurati pobjedu, ali nije pogodio, a onda je dvije sekunde prije kraja Embiid napravio prekršaj. Loptu je uzeo Lopez i pogodio prvo, a namjerno promašio drugo slobodno bacanje za veliku pobjedu Bucksa.

James Harden je predvodio Sixerse s 31 košem, devet asistencija i osam skokova. Zanimljivo, čak je 16 koševa postifao u zadnjoj četvrtini. S druge strane, Giannis Antetokounmpo je bio najbolji kod Bucksa i upisao double-double s 21 košem, 13 skokova i osam asistencija.

Linker
18. travanj 2024 07:47