USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
UGOVOR S JAZZOM

Hrvat se vratio u NBA ligu pa oduševio trenera: ‘Odigrao je odlično, odradio je tek jedan trening s nama‘

Prvu je utakmicu za Utah Jazz odigrao protiv svoje bivše momčadi
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 30. ožujak 2023. 09:09

Luka Šamanić se vratio u NBA ligu. Nakon što je igrao odlično u razvojnoj G-ligi, hrvatski je košarkaš prije nekoliko dana dobio desetodnevni ugovor s Utah Jazzom, a sinoć je igrao i svoju prvu utakmicu za novu momčad i bio prilično dobar.

Šamanić je u pobjedi Jazza nad San Antonio Spursima (128:117) na parketu bio 25 minuta, a u tom je razdoblju postigao 9 poena uz šut 2/8, odnosno 1/4 za tri poena. Imao je i 9 skokova, 4 asistencije, po 1 ukradenu loptu i blokadu te 2 izgubljene lopte.

Nakon utakmice trener Jazza Will Hardy je pohvalno pričao o Šamaniću.

- Mislim da je on odigrao odličnu utakmicu s obzirom na to da mu je ovo bila prva utakmica s momčadi i to nakon samo jednog šuterskog treninga s nama. Ne vidi se to možda kada vidite da je imao šut 2/8, ali odlično se uklopio u ono što mi pokušavamo igrati. Treba znati da on još uvijek ne zna ni terminologiju kojom se služimo u postavljanju napada - rekao je Hardy.

Dobra stvar za Šamanića je činjenica da ga Hardy poznaje još od ranije jer je bio pomoćni trener Gregga Popovicha kada je San Antonio 2019. izabrao Hrvata 19. pickom na draftu. Šamanić je za Spurse odigrao 36 utakmica bez većeg učinka prije nego su ga oni otpustili, a sudbina je htjela da mu prva NBA utakmica u dresu Jazza bude upravo protiv bivšeg kluba.

- Sigurno je za njega bilo jako emotivno da igra upravo protiv momčadi u kojoj je već bio i koja ga je otpustila. No, mislim da je dobro reagirao i odigrao dobru utakmicu.

Linker
20. travanj 2024 10:31