Luka Šamanić

 Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
VELIKA PRILIKA

Hrvatska će iduće sezone imati još jednog igrača u NBA: potpisuje s bivšim klubom Bojana Bogdanovića

Luka Šamanić je u pet utakmica očito ostavio dobar dojam na trenera Willa Hardyja
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 07. travanj 2023. 06:33

Luka Šamanić (23) definitivno se vraća u NBA ligu. Bivši igrač San Antonio Spursa, koji je prije četiri godine bio 19. pick drafta, a ove sezone briljirao je u dresu Maine Celticsa u razvojnoj ligi, zadovoljio je na desetodnevnoj probi i potpisat će jednogodišnji ugovor s Utah Jazzom.

Vijest je objavio najpoznatiji NBA novinar Adrian Wojnarowski, što znači da je se praktički može smatrati službenom.

"Utah potpisuje Šamanića za sezonu 2023./24. Njegovi su agenti George Roussakis i Mark Bartelstein potvrdili da ugovor uključuje zajamčeni novac i definirane datume kad počinje vrijediti", objavio je Wojnarowski na Twitteru.

Šamanić je krajem prošlog mjeseca potpisao desetodnevni ugovor sa "džezerima" i očito ostavio dobar dojam na trenera Willa Hardyja. U pet utakmica ostvario je prosjek od 7,3 poena, 4,3 skokova te 1,8 asistencija. Najbolju partiju je 208 cm visoki krilni centar odigrao protiv Los Angeles Lakersa, a posebno se istaknuo efektnim zakucavanjem nakon što je pobjegao LeBronu Jamesu.

"Upravo si si rezervirao poziv u trening kamp", komentirali su tada na stranici Jazz Lead, koja prati Utah.

Utah će tako nakon godinu dana ponovno imati hrvatskog košarkaša pod stalnim ugovorom, nakon što je Bojan Bogdanović u rujnu prošle godine iz Salt Lake Cityja otišao u Detroit Pistonse.

Linker
26. travanj 2024 19:29