Karlo Matković je potpisao za Pelicanse u čijim redovima trenutno igra Ljetnu ligu

 Ethan Miller/Getty Images/Profimedia
PRILIKA ŽIVOTA

Hrvatska je dobila petog NBA igrača! Centar iz Livna potpisao ugovor od 4,9 milijuna dolara

Karlo Matković je izabran na draftu 2022. u drugoj rundi, kao 52. pick
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 15. srpanj 2024. 08:43

Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Dario Šarić, Luka Šamanić i Karlo Matković. Hrvatska je dobila petog NBA igrača za sljedeću sezonu nakon što je Matković potpisao trogodišnji ugovor s New Orleans Pelicansima.

Vijest o Matkovićevom potpisu donio je Shams Charania, ugledni novinar The Athletica i jedini koji se može natjecati s Adrianom Wojnarowskim s najbržim vijestima iz najjače košarkaške lige na svijetu. Charania je objavio kako je Matković potpisao trogodišnji ugovor vrijedan 4,9 milijuna dolara.

Matković je izabran na draftu 2022. godine u drugoj rundi, kao 52. pick, a sredinom sada već prošle sezone napustio je Cedevita Olimpiju kako bi otišao u SAD i bio na oku ljudima iz New Orleansa. Igrao je u razvojnoj, G-ligi za momčad Birmingham Squadrona gdje je odigrao nekoliko dobrih utakmica. Matković se trenutno nalazi u momčadi Pelicansa koja igra Ljetnu ligu, a u dvije utakmice je imao prosjek od 9 poena, 6 skokova, 3 asistencije i 1,5 ukradenu loptu.

Hrvat bi u sljedećoj sezoni i dalje mogao biti u G-ligi ili lutati između nje i Pelicansa. Momčad iz New Orleansa ima zanimljivu situaciju na centarskoj poziciji. Ostali su bez Jonasa Valančiunasa i nisu doveli niti jednu klasičnu ‘peticu‘ pa će na toj poziciji startati Zion Williamson. Na draftu su 21. pickom uzeli Kamerunca Yvesa Missija koji je imao solidnu sezonu na sveučilištu Baylor, ali koji nema nikakav vanjski šut koji se trenutno traži od centara.

Tu je i veteran Daniel Theis koji je pristigao iz Los Angeles Clippersa, a i 23-godišnji Jeremiah Robinson-Earl je dio karijere igrao kao centar. No, posljednju dvojicu Matković bi mogao izgurati i tako doći do neke minutaže.

Linker
15. srpanj 2024 08:47