USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/Ddp Usa/Profimedia
POHOD NA NASLOV

Hrvatska na osvajača NBA lige čeka duge 24 godine, a on je taj koji bi mogao prekinuti ‘sušu‘

Među glavnim pretendentima na titulu, uz Clipperse, nalaze se i Golden State Warriorsi, Milwaukee Bucksi i Boston Celticsi
Piše: JL.Objavljeno: 20. listopad 2022. 16:42

Piše: Andro Polić

Los Angeles Clippersi večeras igraju svoju prvu utakmicu u novoj NBA sezoni, u četiri sata po hrvatskom vremenu čeka ih gradski derbi s Los Angeles Lakersima. Poziciju centra u startnoj petorci Clippersa zauzet će naš Ivica Zubac, koji će sa svojom momčadi krenuti u pohod na NBA naslov, s obzirom na to kako mnogi upravo Clipperse navode kao jedne od glavnih pretendenata na titulu. Potpis Johna Walla dodatno ih je pojačao, a u svojim će redovima imati i konačnog zdravog Kawhija Leonarda, ali i Paula Georgea, uz ostatak kvalitetnih igrača poput Roberta Covingtona, Normana Powella, Marcusa Morrisa i ostalih.

Iako su se sezone Clippersa posljednjih godina najavljivale s velikim očekivanjima, dosad se nisu mogli pohvaliti prevelikim uspjesima. Ipak, momčad je sada još jača negoli prijašnjih godina, a uspiju li Clippersi otići do kraja, Zubac bi postao tako treći Hrvat s NBA naslovom nakon Žana Tabaka i Tonija Kukoča. Hrvatska na osvajača NBA lige čeka 24 godine, nakon što je Kukoč s Jordanovim Bullsima "otplesao posljednjih ples". Priliku za prekid suše ima i Dario Šarić s Phoenix Sunsima, međutim, zasad je izgledno kako bi Šibenčanin mogao imati puno minorniju ulogu, s obzirom na to kako je u prvoj utakmici ove sezone, u kojoj su Sunsi poraženi od Dallas Mavericksa, odigrao tek dvije minute.

Linker
25. travanj 2024 03:48