RONALD GORSIC Cropix
KARLO MATKOVIĆ

Hrvatski reprezentativac se oglasio nakon NBA drafta: ‘Snovi postaju stvarnost‘

Hrvatska košarka je u noći s četvrtka na petak dobila novog Hrvata izabranog na NBA draftu
Piše: SNObjavljeno: 24. lipanj 2022. 08:30

Karla Matkovića, 21-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, kao 52. pick izabrali su New Orleans Pelicansi.

"Snovi postaju stvarnost", poručio je Karlo nedugo nakon što je saznao veliku vijest.

Matković je, podsjetimo, prošle sezone nosio dres srpske Mege, a u SAD-u boravi već neko vrijeme. 'Preko bare' se, naime, zaputio kako bi sudjelovao na 'workoutima', odnosno probama s momčadima.

Zanimljiva je informacija da se Matković povukao s drafta, ali je samo sat vremena kasije njegovo ime vraćeno na popis. John Hollinger, novinar The Athletica, otkrio je da je do promjena došlo jer je Matković vjerojatno dobio garanciju da će biti izabran.

Kako je izabran u drugoj rundi, Karlo bi lako mogao ostati u Europi te se dodatno izgraditi kao igrač nego odmah otići u NBA te, recimo, završiti u Razvojnoj ligi. Ostane li u Europi, Pelicansi bi imali pravo na njega u budućnosti (a to je scenarij na koji upućuje velik dio američkih medija).

Matković je 208 cm visok centar rođen u Livnu koji je igrao za Cedevitu, Cedevitu Olimpiju i OKK Beograd, a posljednje dvije sezone bio je na posudbi u Megi.

"Donosi veličinu i atleticizam na poziciji centra. U ovom je trenutku uglavnom prijetnja u reketu, ali njegove blokade i 'rim-running' su vještine koje bi mu mogle pomoći da se uklopi u NBA", opisali su iz CBS-a mladog Hrvata.

Linker
10. prosinac 2023 08:20