Kevin Durant neće igrati sljedećih 10 dana za Netse

 AL BELLO Afp
SHOW MUST GO ON

I Kevin Durant ima koronu, u izolaciji i najpoznatiji antivakser, fali 10 igrača, ali nema odgode!

Iz lige se nadaju da neće biti odgoda, ali neigranje velikih zvijezda moglo bi ugroziti gledanost.
Piše: E.F.Objavljeno: 18. prosinac 2021. 19:47

Nastavlja se širenje koronavirusa u NBA ligi. Nova velika žrtva je Kevin Durant, košarkaš Brooklyna koji je od danas u obaveznoj 10-dnevnoj karanteni te je tako postao čak 8. igrač Netsa koji ne može igrati zbog koronavirusa.

Kevin Durant je igrao sjajno posljednje utakmice u kojima je Brooklyn bio bez Jamesa Hardena, Paula Millsapa, LaMarcusa Aldridgea, Jamesa Johnsona, Brucea Browna, DeAndre'a Bembryja i Jevona Cartera, koji su od ranije u karanteni, te ozlijeđenog Joea Harrisa i Kyrieja Irvinga koji nije bio u momčadi zbog činjenice da se nije cijepio te ne može igrati domaće utakmice u Brooklynu. No, zbog velikog broja izostanaka, Netsi su odlučili Irvinga vratiti u momčad pa je on trebao igrati na gostujućim utakmicama.

No, nedugo nakon vijesti da je u kovid-protokol lige ušao Durant, iz redova Brooklyna je stigla vijest da je u karanteni i sam Irving. Prema NBA propisima on mora u 5 dana imati negativne testove na koronavirus da bi se priključio treninzima.

Bez obzira na deset izostanaka, još uvijek nema nikakvih vijesti o potencijalnim odgodama utakmica Brooklyna. S obzirom na nova pravila koje je NBA donijela jučer, još uvijek je daleko do te odgode jer je liga omogućila momčadima da potpišu do tri dodatna igrača na 10-dnevne ugovore u slučaju velikog broja zaraženih. S obzirom na to da sve momčadi u rosteru imaju 15 igrača te još dodatna 2 na 'two-way' ugovorima s njihovim podružnicama u razvojnoj, G-ligi, uz ova tri nova igrača, ukupno momčadi mogu imati 20 igrača. Za odigravanje utakmice potrebno je 8 zdravih igrača.

Do sada je NBA liga ove sezone odgodila samo dvije utakmice koje je Chicago trebao igrati ovog tjedna. Učinjeno je to jer je čak 10 igrača Bullsa bilo zaraženo koronavirusom, a imaju i jednog igrača na dugotrajnom oporavku od ozljede. Doduše, te odgode su objavljene prije nove odluke o mogućnosti potpisa tri nova igrača.

Iz NBA lige se nadaju da neće biti novih odgoda, ali činjenica da ne igraju velike zvijezde mogle bi ugroziti gledanost utakmica, posebno onih božićnih, kada NBA liga redovno bilježi rekordnu gledanost. Kevin Durant, primjerice, neće igrati tog dana protiv Los Angeles Lakersa. Inače, Durant ove sezone opet igra na MVP razini s prosjekom od 29,7 poena, 7,9 skokova i 5,9 asistencija po utakmici.

Linker
09. svibanj 2024 02:31