Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
SUPERZVIJEZDA IZ SLOVENIJE

I najbolji igrač lige se naklonio Dončiću, trener oduševljen: ‘Jedna stvar me kod njega fascinira...‘

Luka je imao 19 asistencija, najviše u karijeri, a dugo će se pamtiti spektakularni zadnji asist!
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 09. kolovoz 2020. 13:39

Rick Carlisle niti ne pokušava odglumiti da nije iznenađen vrhunskim partijama Luke Dončića, trener Dallasa je nakon novog, 17. triple-doublea u sezoni (vodeći u ligi) i pobjede nad Milwaukeejem u produžetku, rekao o čudesnom Slovencu:

- On je bolji iz sata u sat, iz dana u dan. Ono što me najviše impresioniralo jest njegov stav vođe kroz cijelu utakmicu. Zadržao je mirnoću, držao igrače u ritmu u nekim teškim trenucima.

Dončić je ubacio posljednjih sedam poena Mavsa za produžetak, a 19 asistencija je najviše u karijeri. Onaj 19. će se pamtiti, lijevom rukom kroz svoje noge usred reketa za natrčalog Maxija Klebera, koji je zakucao i pogodio dodatno bacanje za 133:128. Magija!

- Osjećam se svjež i poletan, sve što pokušavam jest donositi ispravnu odluku. Ponekad ipak uzmem šut, koji ne bih trebao.

OK, dečko je skroman. Uzeo ih je 24 za 36 poena, ali je podijelio 19 asistencija i skočio 14 puta.

- Luka je jedan od najtalentiranijih igrača protiv kojih sam bio na parketu - rekao je Giannis Antetokounmpo, autor 34 poena, 15 skokova i pet blokada prije nego je ispao sa šest penala u završnici. - Ne samo da momčad čini boljom, nego je čini puno boljom. K tome, on je sve bolji i bolji.

Tako će aktualni, vjerojatno i budući MVP.

Dallas je, inače, serijom 16:0 s kraja četvrte i početka produžetka preuzeo komandu.

Nitko ne uživa pod balonom u Orlandu više od Phoenixa, družina Darija Šarića ostala je jedina neporažena i nakon pete utakmice. Sada su slavili protiv Miamija na krilima 35 koševa Devona Bookera i najboljeg sezonskog učinka (20) Jevona Cartera, čija je trica bila na sjajnih 6-8. Sunsi su uoči Orlanda imali tek 0,1 posto izgleda za play-in, a sada su na pola pobjede zaostatka za devetim Portlandom i dvije za osmim Memphisom.

- Imamo skupinu igrača koja je htjela doći ovamo i dokazati da su vrijedni biti ovdje - ponosno je rekao trener Monty Williams. Phoenix od 2014. godine nije imao takvu pobjedničku seriju. Dario Šarić odigrao je vrlo solidno, samo dva skoka do double-doublea.

Vruć je i bivši igrač Sunsa T.J. Warren, koji je lani stigao u Indianu kao zamjena za Bojana Bogdanovića. U pet utakmica u Orlandu on je na čudovišnom prosjeku od 34,8 koševa, čak 15 više od ukupnog prosjeka u sezoni. I jedan koš više od Jamesa Hardena pod balonom. U pobjedu nad Lakersima ugradio je 39 koševa, šutirao 15-22 (trice 5-8).

- Nadamo se svi da će ostati vruć, trebamo ga baš takvog - rekao je Victor Oladipo.

LeBron James se vratio na parket nakon što je odmarao jednu utakmicu i prvi put su Lakersi izgubili kad je on brojao od 30 na više. Nije do njega, preostala četiri startera uključujući Anthonyja Davisa ubacila su zajedno 26, pet manje od Jamesa.

Linker
19. travanj 2024 00:45