KEVORK DJANSEZIAN Afp
SPREMAN NA ŽRTVU

Ima li ipak nade za Lakerse? Zvijezda preko noći dobila ulogu s kakvom se nije susrela u karijeri...

‘Što god je potrebno od mene, to ću i napraviti samo da momčadi pobijedi...‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 31. listopad 2022. 09:56

Los Angeles Lakersi konačno su dobili utakmicu (121:110). Nisu je dobili protiv bilo koga nego protiv jakog Denvera, kojeg mnogi vide kao kandidata za osvajanje naslova. Bila je to dobra timska večer Lakersa u kojoj su prednjačile dobre izvedbe LeBrona Jamesa (26 poena, 8 asistencija, 6 skokova), Anthonyja Davisa (23 poena, 15 skokova) i Russella Westbrooka (18 poena, 8 skokova, 8 asistencija).

Ključan za pobjedu bio je ipak doprinos toliko osporavanog Russella Westbrooka, koji je po drugi put krenuo s klupe, te polako ostavlja dojam nekoga tko se može vratiti u košarkaški život, premda su ga praktički svi već prekrižili.

Westbrook je imao noćas doista važan utjecaj na momčad s klupe. Preuzimao je odgovornost, posebno u trenucima dok je James bio na klupi. Westbrook očito dobro prihvaća ideju Darvina Hama.

Naravno, uzorak utakmica je za sada jako mali, pa tek treba vidjeti što će donijeti ostatak sezone. Ono što je protiv Denvera bilo vidljivo je velika podrška koju je Anthony Davis davao Westbrooku u brojnim situacijama.

Ljetos su svi molili Lakerse da razmijene Westbrooka. Činili su to njegovi kritičari, ali i obožavatelji koji su uvjereni da Westbrook nije još rekao sve u košarci, ali da mora otići u momčad u kojoj će ponovno u ruke dobiti ključeve svlačionice. Naravno da ih u Lakersima neće dobiti dok god je LeBron James u svlačionici. Međutim, ova izvedba mnogima je dala nadu da postoji sustav unutar kojeg Westbrook i Lakersi mogu zajedno funkcionirati.

Hoće li Westbrook ostati uključen u projekt Lakersa i za sljedećih 76 utakmica u sezoni svakako je još teško tvrditi. Svi trejdovi koji su se po tom pitanju dogovarali brzo su padali u vodu. Lakersi Westbrooka ne žele dati samo tako, koliko god znali da s njim teško mogu napraviti iskorak.

Sada kada je u dvije utakmice - u prvoj protiv Minnesote također je bio solidan s 18 poena, 8 skokova i 3 asistencije - pokazao da je doista spreman napraviti što kod treba kako bi pomogao Lakersima, stvari će se možda promijeniti.

"Imali smo mnogo razgovora o žrtvovanju i kako to izgleda za mene," rekao je Westbrook o svojim razgovorima s glavnim trenerom Darvinom Hamom.

"Kao što sam spomenuo od prvog dana, što god je potrebno od mene, to ću i napraviti samo da momčadi pobijedi. To je ono što ću učiniti i nastavit ću to raditi kako sezona bude odmicala."

Protiv Denvera je pokazao da to nisu samo riječi. No, rano je još, to je tek jedan od 82 utakmice. Igrač koji je cijelu karijeru imao sve ovlasti ne može samo tako postati igrač s klupe. Opet, ako je doista "čist u glavi" i odlučan da to provede, možda za Lakerse i Westbrooka ipak ima nade...

Linker
24. travanj 2024 12:22