Trae Young je jedan od zaraženih igrača Atlante

 TODD KIRKLAND Afp
NAVIJAČI NE ZNAJU ZA NJIH

Ima li ovo smisla? NBA momčad večeras igra bez 13 igrača, nastupaju ljudi ‘pokupljeni s ulice‘

NBA liga ne želi odgađati utakmice, a sve je veći broj igrača zaraženih koronavirusom.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. prosinac 2021. 19:12

Pandemija koronavirusa u NBA ligi poprima pomalo i dramatične razmjere jer iz dana u dan raste broj zaraženih igrača koji ne mogu nastupati za svoje momčadi. Trenutno je u karanteni 115 košarkaša, kao i tri trenera, a kako NBA liga ne želi odgađati utakmice sve dok momčadi imaju najmanje 8 raspoloživih igrača, onda su pojedini rosteri doslovno neprepoznatljivi.

Tako će se navijači Atlante s pravom večeras pitati tko su igrači koji će igrati protiv Chicaga. Naime, Hawksi trenutno van momčadi imaju čak 13 igrača. Njih 11 je zaraženo koronavirusom, a među njima su i najveće zvijezde momčadi - Trae Young i John Collins. Osim njih u karanteni su još Danilo Gallinari, Kevin Huerter, Wes Iwundu, Jalen Johnson, Timothe Luwawu-Cabarrot, Onyeka Okongwu, Lou Williams, Delon Wright i Sharife Cooper. Do brojke od 13 igrača dolazimo kada im dodamo ozlijeđene De'Andrea Huntera i Solomona Hilla.

Utakmica između Hawksa i Bullsa ipak neće biti odgođena jer trener Nate McMillan na raspolaganju ima 10 košarkaša. Tu su Bogdan Bogdanović, Clint Capela i Cam Reddish, koji su i inače dio uže rotacije, te Gorgui Dieng koji ima svoju minutažu kada su svi zdravi. Neveliku, ali je ima.

Ostali? Skylar Mays je bio 50. pick na draftu 2020. i lani je bio na prosjeku od 8,2 minute u 33 utakmice koje je igrao. Njega bi mogli i smatrati dijelom jer je na 'two-way' ugovoru s Hawksima, ali preostalih pet igrača došli su u Atlantu posljednjih nekoliko dana jer je NBA liga dozvolila momčadima da potpisuju zamjenske igrače na 10-dnevne ugovore umjesto ovih zaraženih. Najpoznatiji među njima je Lance Stephenson koji u NBA ligi nije igrao od 2019. godine, a tu su još Cat Barber, Chaundee Brown, Malik Ellison i Malcolm Hill. Berber ima 27 godina, a Hill 26, a niti jedan od njih do ovog poziva Atlante nije odigrao niti jednu NBA utakmicu. Malik Ellison s 25 godina nema niti tu jednu utakmicu, a Chaundee Brown je imao sreću da je nedavno bio s Lakersima kada su oni imali dosta zaraženih igrača pa je upisao 2 NBA nastupa.

A koliko su poznati ovi igrači i onim najzagriženijim NBA navijačima dovoljno pokazuje odgovor Chrisa Kirschnera, novinara The Athletica koji prati Atlantu na pitanje tko je Cat Berber?

A upravo je za njega trener Nate McMillan rekao kako bi mogao imati važnu ulogu na poziciji playmakera.

Linker
06. svibanj 2024 04:52