JEVONE MOORE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
U CENTRU POZORNOSTI

‘Imao je 135 kg, bio je izvan forme. Nitko nije mogao ovo pretpostaviti. Onaj tko kaže drugačije, se**!‘

‘Sjajan je igrač. Slava, novac, ništa ga nije promijenilo, a to je rijetkost u ovom poslu‘
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2023. 11:18

Denver Nuggetsi predvođeni Nikolom Jokićem prvi su ovogodišnji NBA finalisti, a srpski centar u središtu je pozornosti.

Osam triple-doubleova učinak u doigravanju učinak je koji dosad nikad nije uspio nijednom igraču u povijesti lige, a Jokić je nakon utakmice i osvajanja MVP-a Zapadne konferencije djelovao vrlo skromno.

- Što mi ovo znači? Iskreno, ništa. Ovaj trofej bi trebao ići mojim trenerima i kolegama. Oni su me doveli situaciju. Samo sam prvi među jednakima i sretan sam što smo zajedno pobjeđivali i radili ovako nešto, rekao je Jokić.

Trener Denvera Michael Malone pun je hvale za srpskog košarkaša koji je četvrtu utakmicu završio s 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija.

image

Michael Malone

JEVONE MOORE/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA

- Za mene Jokić nije dokazao ništa. Zašto? Zato jer sam već znao kakav je igrač. Mislim da sada svima pokazuje da je stvaran i da je stvarno ono što radi, MVP titule i triple-doublovi. Jokić je sada odigrao tri play-off serije u kojima ima triple-double u prosjeku. Jeste li to dosad vidjeli? Dosta s blesavim naslovima. On je sjajan igrač i ukažite mu poštovanje koje zaslužuje, kaže Malone.

Maloneovu izjavu možete pogledati OVDJE.

Prisjetio se Malone i prvog susreta sa Somborcem koji se zbio na Ljetnoj ligi u Las Vegasu.

- Život se svodi na trenutke u kojima treba uživati, ali ponekad se treba prisjetiti i puta kako smo došli ovdje. Vlasnici su imali strpljenja s nama kada smo u trećoj godini ostali bez doigravanja i valjda su nešto vidjeli u nama, u meni, Nikoli, Jamalu, cijeloj ekipi. To je zaista rijetko. Uvijek se smijem kada se sjetim prve Nikoline Ljetne lige u Las Vegasu. Imao je 135 kilograma, bio je izvan forme. Pomislio sam si: ‘Dobar je igrač.‘ Nemojmo se šaliti, nitko nije mogao pretpostaviti da će biti dvostruki uzastopni MVP i da će oboriti rekord Wilta Chamberlaina. Ako vam netko kaže drugačije, znajte da se**. To samo govori o njegovoj posvećenosti i shvaćanju da mora raditi napornije kako bi ispunio potencijal. Ono što volim kod njega je da se nije promijenio. Slava, novac, ništa ga nije promijenilo, a to je rijetkost u ovom poslu. Volim tko je kao čovjek, osoba, otac, muž...Sjajan je predstavnik Denvera, dodao je trener Nuggetsa koji sada čekaju suparnika u velikom finalu.

Najvjerojatnije će to biti Miami koji vodi 3:0 u seriji protiv Bostona u finalu Istoka. Prva utakmica finala na rasporedu je 2. lipnja u 2.30 po srednjeeuropskom vremenu.

Linker
19. travanj 2024 04:36