Kyrie Irving

 DUSTIN SATLOFF Afp
ČEKA GA RAZGOVOR

Irving zbog sporne objave uplatio 500.000 dolara, ali se nije ispričao - NBA komesar razočaran

I dalje se ne stišava bura oko novog skandala košarkaša Brooklyn Netsa.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. studeni 2022. 19:46

Kyrie Irving je po tko zna koji put u karijeri akter kontroverze, a ovog puta se radi o iskazanoj mržnji prema Židovima. Sporni dokumentarac iz 2018. je adaptacija istoimene knjige iz 2015, u kojoj piše da su "mnogi poznati visokorangirani Židovi priznali da su poštovali sotonu".

"Svjestan sam negativnog utjecaja moje poruke na židovsku zajednicu i preuzimam odgovornost za to", ispričao se Irving i dodao:

"Nisam namjeravao nauditi nijednoj grupi, rasi ili vjeri, samo želim biti svjetionik istine i svjetla", poručio je sjajni košarkaš kojeg su zbog ovoga osudile brojne bivše i sadašnje NBA zvijezde.

Kasnije je priznao pogrešku, te odlučio uplatiti čak 500.000 dolara na račun židovske zajednice. Međutim, NBA liga razmatra njegov slučaj, te je tim povodom izdala priopćenje.

"Kyrie Irving je donio nepromišljenu odluku da postavi link na film koji sadrži duboko uvredljiv materijal. Iako cijenimo činjenicu da je pristao da radi s Netsima i NBA ligom na borbi protiv klevete, kao i u borbi protiv antisemitizma, te drugih oblika diskriminacije, razočaran sam što nije ponudio ispriku i konkretnije osudio štetni sadržaji u filmu. Sastat ću se osobno s njim i razgovarati o ovoj situaciji", kazao je komesar NBA lige Adam Silver.

Linker
27. srpanj 2024 01:54