Joshua Primo (bijeli dres)

 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Ethan Miller/getty Images/profimedia
PSIHIČKI PROBLEMI

Isplivali novi detalji seksualnog skandala NBA talenta - otkriveno tko ga je optužio i koliko puta se sve dogodilo

Košarkašev odvjetnik je reagirao s priopćenjem nakon novih optužbi.
Piše: SNObjavljeno: 03. studeni 2022. 23:31

Joshua Primo je prije nekoliko dana dobio otkaz u San Antonio Spursima što je u prvi trenutak začudilo sve ljubitelje košarke jer je ovaj 19-godišnjak pokazao potencijal za ostanak u najjačoj ligi na svijetu. Košarkaš se odmah oglasio priopćenjem u kojem je rekao da mora rješavati psihičke probleme prije povratka košarci, ali su ubrzo američki mediji otkrili pravi razlog - Spursi su raskinuli ugovor s Primom zbog seksualnog uznemiravanja jedna od zaposlenica kluba.

Kada su počeli isplivavati detalji, ispostavilo se da je Primo pokazivao svoje spolovilo osobama koje to od njega nisu tražile, a sada je otkriveno i o kome se radi. Novinar The Athletica Shams Charania je objavio kako je Primo pokazivao svoje spolovilo Hillary Cauthen, bivšoj psihologinji kluba. Ona tvrdi kako je Primo to napravio devet puta, da je sve prijavila u klubu koji nije reagirao, a zbog čega je sada tužila i košarkaša i klub.

Odmah je reagirao i Primo, odnosno njegov odvjetnik William J.Briggs.

"Joshua Primo je 19-godišnji NBA košarkaš koji je proživio životne drame i izazove, a sada je žrtva bivše sportske psihologinje njegove momčadi koja se igra ružnim stereotipima i rasističkim optužbama za vlastitu financijsku korist", napisao je odvjetnik i nastavio:

"Optužbe doktorice Cauthen su potpuno izmišljene. Primo se nikada nije namjerno ‘izložio‘ njoj ili bilo kome drugome i nije uopće bio svjestan da su njegovi intimni dijelovi bili vidljivi izvan sportske opreme. Liječnica nikada nije upozorila Prima da se to dogodilo, a s obzirom na to da je ona dosta starija od Prima i ima puno iskustva kao sportska psihologinja, zbunjujuće je da nije našla zgodnim da kaže svojem pacijentu da su vidljivi njegovi intimni dijelovi tijela. Primo je na početku svoje obećavajuće karijere i dotukle su ga ove optužbe i otkaz kojeg je dobio od Spursa. Trenutno radi na suzbijanju trauma koje mu je nanijela liječnica, a koje su se nadovezale na ranije traume koje je doživio kao dijete. Želi dokazati kako su ove optužbe lažne i nastaviti sa svojom karijerom", zaključio je Primov odvjetnik.

Linker
18. svibanj 2024 05:14