JUSTIN CASTERLINE Getty Images Via Afp
Rising Stars Challenge

Iznenađenje na početku All Stars vikenda: Igrači iz Razvojne lige šokirali Wembanyamu i društvo

U drugom polufinalu je Team Detlef iznenađujuće dobila Team Pau kojoj je na klupi sjedio Pau Gasol
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 17. veljača 2024. 07:58

All Star vikend počeo je uobičajenom Rising Stars utakmicom, pobjedila je momčad koju je birao Jalen Rose, a MVP-jem turnira proglašen je Kanađanin Bennedict Mathurin. Posao im je utoliko bio olakšan jer je odmah u polufinalu ispao prvi favorit turnira Team Pau, za koji je igrao Victor Wembanyama.

image

Victor Wembanyama

JUSTIN CASTERLINE Getty Images Via Afp

Team Jalen je u polufinalu bio bolji od Teama Tamika, kojeg je inače vodila WNBA legenda Tamika Catchings, 40:35 uz 18 poena Mathurina. Potkraj utakmice dogodila se zanimljiva scena jer Kanađanin je pri vodstvu 38:35 imao dva slobodna bacanja i inicirao okladu s protivničkim igračem za 25.000 dolara kako će zabiti oba i tako zaključiti utakmicu koja se inače igrala do 40. Međutim, oba je promašio. Iako je Mathurin nedugo potom ubacio koš za pobjedu okladu je izgubio i morat će je isplatiti.

U drugom polufinalu je Team Detlef, momčad sastavljena od igrača G Lige koju je vodio Detlef Schrempf, iznenađujuće dobila Team Pau kojoj je na klupi sjedio Pau Gasol 41:36. Wembanyama je ubacio 11 poena i imao sedam skokova, ali nije pomoglo njegovoj momčadi.

U finalu, koje se igralo do 25 poena, Team Jalen prililčno glatko je pobijedio 26:13, a Mathurin je na koncu proglašen najkorisnijim igračem mini-turnira iako je u finalu ubacio svega četiri koša.

NBA vikend u Indianapolisu nastavlja se u noći sa subote na nedjelju natjecanjima u vještinama, tricama i zakucavanjima, a u noći s nedjelje na ponedjeljak slijedi glavni događaj - All-Star utakmica između Istoka i Zapada.

Linker
17. travanj 2024 09:54