James Harden se našao pod povećalom zbog novog ugovora

 TAYFUN COSKUN Anadolu Agency Via Afp
TRAŽE SE NEPRAVILNOSTI

James Harden i Philadelphia pod povećalom, jedan od najboljih strijelaca u NBA je glavni predmet istrage

Sjevernoamerička košarkaška liga otvorila je istragu kako bi utvrdila je li sve po pravilima
Piše: HinaObjavljeno: 30. srpanj 2022. 11:04

Sjevernoamerička košarkaška liga (NBA) otvorila je istragu kako bi utvrdila je li produženje ugovora Jamesa Hardena s Philadelphijom u skladu s transfernim pravilima.

Prema Philadelphia Inquireru i televiziji ESPN, NBA želi utvrditi jesu li Sixersi i Harden započeli razgovore o produljenju njegovog ugovora prije početka službenog prijelaznog roka koji je zakazan za 30. lipnja, što je zabranjeno.

Igrač Sixersa isprva je odustao od opcije produljenja ugovora na jednu sezonu, što bi mu jamčilo plaću od 47 milijuna dolara. Zatim je produžio na dvije sezone, do 2024., za ukupni iznos od 68.6 milijuna dolara prihvativši stoga značajno smanjenje plaće kako bi se Philadelphiji omogućilo da potpiše dva igrača, PJ Tuckera i Danuela Housea.

Harden, jedan od najboljih strijelaca u NBA, pridružio se Philadelphiji prošle veljače u sklopu razmjene s Brooklyn Netsima, njegovom momčadi od 2021.

Unatoč "The Beardu", koji je u play-offu u prosjeku postizao 18.6 koševa po utakmici, Sixersi su izgubili u polufinalu Istočne konferencije od Miamija sa 2-4.

Linker
19. travanj 2024 01:21