James Harden 

 TAYFUN COSKUN Anadolu Agency Via Afp
PAO JE DOGOVOR

James Harden smanjio svoj ugovor za čak 15 milijuna dolara i ostao u Philadelpha 76 sersima

James Harden i Philadelphia dogovorili su dvogodišnji ugovor vrijedan 68,6 milijuna dolara
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 21. srpanj 2022. 08:47

U njemu postoji opcija u kojoj igrač ima pravo u drugoj godini i izaći iz ugovora.

Harden je, dakle, odustao od ugovorne opcije koju je imao za sljedeću sezonu vrijedne 47,4 milijuna dolara u lipnju, kako bi pomogao Philadelphiji da uštedi dio novca kojeg bi klub trebao usmjeriti na dovođenje pojačanja. Harden je tako smanjio svoju plaću za 15 milijuna dolara.

U 12 utakmica playoffa, Hardenov prosjek pao je na 18,6 poena, 8,6 asistencija i 5,7 skokova, što je bilo daleko od učinka koji se od Hardena očekivao. Harden sada ima ljeto za odmor i trening, a zatim cijelu sezonu sa Sixersima u kojoj bi trebao uvjeriti kompletnu ligu da je još uvijek igrač kakvog pamtimo iz Houstona.

Uskoro će navršiti 33 godine i sve je više onih koji misle da je u silaznoj putanji po pitanju forme. Bilo bi nepošteno reći da je Hardenova prva sezona u Phillyju bila potpuno razočaranje, ali nije bila dobra.

Harden s obzirom na godine zna da mu je sljedeća sezona presudna želi li se izboriti za još jedan veliki dugoročni ugovor. I zato ima opciju da u drugoj godini može sam odlučiti o svojoj sudbini. Sixersi se pak nadaju da će pokazati kako je još uvijek sposoban biti jedan od 10 najboljih igrača lige.

Linker
21. travanj 2024 00:09