USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
JOKIĆ GA UMIROVIO?

Je li ovo kraj velike karijere? LeBron izjavom šokirao svijet, jedna želja možda mu se nikad neće ispuniti

Ponajveća sportska zvijezda današnjice jednu je rečenicu ponovila nekoliko puta
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 23. svibanj 2023. 07:49

Los Angeles Lakersi ni u četvrtoj utakmici finala Zapada nisu mogli do pobjede, te su 113:111 poraženi od Denver Nuggetsa koji su s ukupnih 4:0 izborili plasman u samu završnicu. U porazu Lakersa, LeBron James je susret završio s 40 poena uz 10 skokova i devet asistencija, ali to nije bilo dovoljno. Išao je uzeti posljednji šut tri sekunde prije kraja, ali su se Nuggetsi obranili i označili kraj sezone za LeBrona i društvo. A ona je bila pravi tobogan emocija, pogotovo jer su do konferencijskog finala stigli nakon sezone koju su otvorili s 2-10. Dok je razmišljao o godini koja je protekla, James je na pitanje novinara vezano uz njegovu budućnost dao vrlo intrigantan odgovor.

- Moram dobro razmisliti...Osobno, kako je prošla još jedna sezona NBA-a, ostalo je dovoljno prostora da dobro razmislim - ponovio je nekoliko puta na presici. Nejasno je o čemu točno James treba razmišljati, ali dok 38-godišnjak završava svoju 20. sezonu u NBA ligi, jasno je da je u posljednjim godinama svoje karijere. Novinar ga je zatim upitao:

- Kada si rekao da moraš razmišljati koji zaključak možemo izvući iz toga?

- Moram razmisliti želim li nastaviti igrati - odgovara LeBron.

- Želiš li igrati iduće sezone? Razmišljaš o povlačenju? - ponavlja novinar

- Da... - zagonentno će NBA Superstar prije nego li je napustio press sobu.

Ove je godine postao najbolji strijelac u NBA-u svih vremena, ali kako je doticao nove vrhunce, James je također propustio 27 utakmica, uključujući izostanak od 13 utakmica u mjesec dana zbog ozljede tetive u stopalu.

Problemi s ozljedama nastavljaju se gomilati kako James stari, a tijekom njegove konferencije za novinare nakon utakmice, četverostruki MVP finala izrazio je frustraciju zbog toga što više ne može igrati koliko bi htio.

S nedavnim umirovljenjem Carmela Anthonyja , nadolazećim umirovljenjem Udonisa Haslema i vjerojatnim umirovljenjem Andrea Iguodale, James bi mogao biti najstariji igrač u NBA-u iduće sezone. Ranije je izrazio želju igrati sa svojim sinom, Bronnyjem na NBA razini, koji će pravo na Draft imati iduće godine, što bi značilo da LeBron mora igrati još dvije sezone.

Teško je zamisliti da će otići u mirovinu pogotovo jer ima još dvije godine ugovora, ali njegova je izjava svakako odjeknula košarkaškim svijetom.

Linker
17. travanj 2024 18:18