Bojan Bogdanović

 GREGORY SHAMUS Getty Images Via Afp
NBA-TRŽNICA

Je li ovo znak da Babo neće zaigrati s LeBronom? Sjajnog Hrvata želi deset jakih momčadi

Lakersima možda propada posljednja šansa za naslov, a Bogdanović bi uskoro i mogao po njega.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 25. siječanj 2023. 12:30

LA Lakersi su u noći s ponedjeljka na utorak zgotovili trejd po kojemu su iz Washingtona dobili Japanca Ruija Hachimuru, nekadašnji (2019.) deveti pick NBA drafta, a prema Istoku poslali Kendricka Nunna i tri picka druge runde.

Naoko, Lakersi su ovim poslom dobili ono što su željeli za manju štetu. Naime, Hachimura, poput Bojana Bogdanovića, može igrati na oba krila, nema tu rutinu kao Hrvat, ali je devet godina mlađi i šutira 40,8 posto za tri iz catch-on-shoot pozicija. Hachimura je u ovoj sezoni na prosjeku od 13 poena i 4,3 skoka, a razišao se u razmišljanjima s Wizardsima tijekom ljeta, nezadovoljan kako se realizirala njegova situacija s produženjem rookie ugovora.

Lakersi dobili krilo

Naime, Hachimura u Washingtonu nije postao prva opcija nakon što se tamo sasvim solidno snašao Kyle Kuzma, još jedan bivši Lakers.

- Želim biti negdje gdje me žele kao igrača i negdje gdje vole moju igru. Negdje gdje vjeruju u mene i negdje gdje ja mogu biti ono što jesam. To je moj cilj - kazao je proteklog tjedna Hachimura.

I ono što je važno u ovoj priči, Lakersi će na njega ozbiljnije računati, jer postoji šansa za potpis produženja ugovora na ljeto.

- Dodati igrača u rotaciju koji ima visinu i dubinu na krilnim pozicijama bio je naš cilj. S Ruijem smo dobili igrača koji može pomoći na obje strane terena i to je za nas bila prilika koja se ne pruža često - podvukao je GM Lakersa Rob Pelinka.

Pitanje je samo jedno. Jesu li Lakersi odustali ovim potezom od Bojana Bogdanovića, ili će ići po njegovo iskustvo, ali i kvalitetu koja veća nego je to u Japanca?

image
GREGORY SHAMUS Getty Images Via Afp

Nije tajna da je Bojan Bogdanović bio prvi cilj Lakersa, no pregovori su zapeli kad su Pistonsi odbili ponudu koja je sačinjavala Kendricka Nunna, Patricka Beverlyja i pick druge runde. Jedino što je Pistonse zanimalo bio je što slabije zaštićeni pick prve runde, a Lakersi ga se nisu željeli odreći. Doduše, nisu ga se odrekli niti ovom zgodom, ali i za tako nešto postoji razlog.

Naime, LeBron James ima 38 godina i premda igra kao nitko u tim godinama, jer je ove sezone na prosjeku od gotovo 30 poena, osam skokova i šest asista, on ima ipak 38 godina. Tu je i Anthony Davis, a tu je i Russell Westbrook s kojim ne znaju što će. Pickovi im trebaju za neki život nakon Jamesa...

No, ako žele po naslov, možda je ovo zadnja šansa. Tko zna kako će James izgledati s 39 i pitanje za Pelinku, ali da se ne lažemo i za LeBrona Jamesa samo je jedno, hoće li do 9. veljače odlučiti zaigrati na sve ili ništa, ili će potpisati penziju jednog od najvećeg igrača uopće bez realne šanse u borbi za naslov?

Traže li previše?

Drugo je pitanje traže li Pistonsi previše za Bogdanovića? Njima je cilj dobiti pick prve runde, ali kako bi se zaokružio trejd, mora se potencijalni partner u poslu odreći nekih igrača. Pistonsi tvrde da im se ne žuri, jer Bojan Bogdanović je savršeno legao u mladu momčad, kao ruka iskustva i mentor mlade momčadi. I nemaju ništa protiv toga da Bogdanović ostane u Detroitu i nekog dead-linea za trejd 9. veljače.

S druge strane Lakersi nisu jedini koji su zainteresirani za Bogdanovića, jer je nedavno izašla analiza po kojoj bi Bogdanovića u trejdu željelo više od deset NBA momčadi. I gotovo su aspiranti na naslov. Na kraju dana, možda tu budu i Lakersi, iako je dolazak Hachimure udaljio mogućnost da Bogdanović i LeBron James zaigraju zajedno i zajedno love titulu.

Jedna od onih momčadi koja se spominje kao moguća destinacija az Bogdanovića, jesu i Bucksi, svakako opipljiviji kandidat za naslov od Lakersa i klub koji Pistonsi može više toga dati nego su to u stanju Lakersi. Upravo u vrijeme kad se dovršavao trejd Hachimure u Los Angeles, Pistonsi su ugostili Buckse koji su ih isprašili sa 150:130. Bojan Bogdanović je za 28 minuta u igri strpao 33 poena, uz šut 11-15, pri čemu je promašio samo jednu od sedam ispucanih trica...

Linker
25. travanj 2024 18:55