Damian Lillard

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
LJETNA ‘TRŽNICA‘

Jedna od najvećih zvijezda NBA lige zatražila odlazak: Mogao bi zaigrati s Hrvatom, a njegova želja je jasna

Njegov klub u protekle dvije sezone nije uspio izboriti niti ulazak u doigravanje
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2023. 19:30

Damian Lillard zatražio je odlazak iz Portland Trail Blazersa, javili su to dobro upućeni NBA insajderi. Jedna od najvećih zvijezda lige, tako bi u idućoj sezoni mogla odjenuti dres tek drugog kluba u karijeri, s obzirom na to kako je prvih 11 sezona odigrao u Portlandu, koji ga je i birao na draftu 2012. kao šesti izbor prve runde.

Razlog njegova zahtjeva krije se prvenstveno u slaboj pomoći uprave, odnosno, izostanku adekvatnih i kvalitetnih igrača, s kojima jedan od najboljih razigravača lige nema prevelike šanse napasti naslov. Takvoj tezi u prilog idu i činjenice kako Trail Blazersi u protekle dvije sezone nisu izborili doigravanje.

Paralelno s njegovim zahtjevom za razmjenu, javili su se i udvarači za njegove usluge, koji bi ga rado vidjeli u svojim odajama. Tako su se kao kandidati za dovođenjem Lillarda kristalizirala tri kluba: Los Angeles Clippersi, Miami Heat i Philadelphia 76ersi. Dok bi ga u LA-u potencijalno dočekao Ivica Zubac, koji bi doduše također mogao promijeniti klub, u Miamiju bi ga dočekao Jimmy Butler i ostatak društva iz aktualnog viceprvaka NBA lige, a u 76ersima bi surađivao s aktualnim MVP-jem, Joelom Embiidom. No, kako javljaju insajderi, Lillardova želja isključivo je Miami.

Sve u svemu, bit će ovo još jedno "ludo" ljeto na NBA tržnici, a tek je počelo...

Linker
03. svibanj 2024 05:41