Alexander Hassenstein Bongarts/Getty Images
UDARCI ISPOD POJASA

JEDNO OD NAJVEĆIH NEPRIJATELJSTAVA U SVIJETU SPORTA SE NASTAVLJA! 'Michael Jordan je četvrti najbolji košarkaš protiv kojeg sam igrao'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. svibanj 2020. 19:26

Michael Jordan za većinu je najveći košarkaš svih vremena, ali ne i za Isiah Thomasa.

Legendarni bek Detroit Pistonsa smatra da je Jordan tek četvrti najbolji protiv kojeg je igrao.

- Kareem Abdul-Jabbar, Magic Johnson i Larry Bird su prva tri, Michael Jordan je četvrti, a peti Julius Erving - kaže Thomas.

S obzirom na poznatu mržnju nekad velikih rivala u legendarnim okršajima Bullsa i Pistonsa, očekivano od Thomasa.

Upravo je nedavno u dokumentarcu "Posljednji ples" Michael Jordan progovorio o velikom suparništvu između Chicago Bullsa i Detroit Pistonsa.

Bullsi su u finalu istočne konferencije 1991. godine pobijedili Pistonse sa 4:0, a pri kraju zadnje utakmice, kad je svima postalo jasno da Chicago osvaja naslov, igrači Detriota su napustili parket bez uobičajene čestitke. Svi, osim dvojice - Chucka Dalyja i Johna Salleyja otišli su u svlačionicu bez pozdrava.

Tog se detalja iz svoje karijere prisjetio Isiah Thomas koji se Michaelu Jordanu zbog toga i ispričao, ali to Jordanu nije bilo dovoljno. Nazvao ga je - šu*kom.

"To je sve sranje, sve što sada kaže znate da nije istina. Imao je dovoljno vremena da razmisli o tome, a mišljenje mu je promijenila reakcija javnosti. Pokažite mi što god želite, ali ne možete me uvjeriti da nije šu*ak. Godinu ranije sam ja nakon poraza u sedmoj utakmici svima čestitao. Godinu prije isto. Dvije godine u nizu kada su nas dobili. Postoji određeno poštovanje u igri, sportski duh", objasnio je Jordan.

Linker
25. travanj 2024 11:31