Jokić i suigrači nisu pobijedili protiv Miamija

 MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp
IZGUBILI KOD KUĆE

Jokić i suigrači ljuti nakon utakmice: ‘Nismo imali disciplinu, ovo je je***no finale, energija mora biti bolja‘

Finalna NBA serija se sada seli u Miami, a rezultat je 1-1
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 05. lipanj 2023. 07:25

Imao je Denver priliku da na svojem terenu dođe do prednosti od 2-0 u finalnoj NBA seriji protiv Miamija, ali momčad Heata je mačka s devet života. Slavili su rezultatom 111:108, a Nuggetsima nije pomogla ni još jedna odlična partija Nikole Jokića koji je utakmicu završio s 41 poenom, 11 skokova i 4 asistencije.

- Nismo igrali kako treba u posljednjoj četvrtini - objasnio je nakon utakmice Jokić razlog poraza te dodao:

- Najvažnija stvar za nas je disciplina. Kada je nemamo, oni nas kažnjavaju. Iskoristili su svaku našu grešku, pogodili 17 trica s 48 posto preciznosti. Uveli su nas u svoj ritam, ne želimo igrati tako. Možda bi nam pomoglo ako bi igrali brže. Nadam se da ćemo u sljedećoj utakmici igrati s više discipline. Komunikacija unutar momčadi je bila loša, imali su dosta otvorenih šuteva.

Jokića su pitali i za komentar da je utakmicu završio sa samo 4 asistencije što je najmanje u cijelom doigravanju.

- Ne znam, ne razmišljam o asistencijama. Kada igram, ne bavim se statistikom.

image

Michael Malone

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

Trener Denvera Michael Malone bio je ljut na svoje igrače nakon utakmice.

- Nakon ove utakmice treba se pričati o zalaganju, a ovo je NBA finale - ne bi trebalo biti priče o zalaganju. Čudili ste se kada sam nakon prve utakmice rekao da nismo igrali dobro, ali nismo. Bio sam tada zabrinut, a sada se pokazalo da je to bilo s razlogom - rekao je Malone i nastavio:

- Imali smo igrače koji su pali jer nisu pogodili neke šuteve. Nema padanja, ovo je NBA finale. Problem je bio u komunikaciji. Znali smo da će Max Strus pogađati trice, to smo znali, dogovarali se oko toga, ali nismo ispunili zadatak. Pitao sam igrače zbog čega smo izgubili. Znali su odgovor - Miami je bio čvršći i borbeniji. Da smo pobijedili, možda bi to bilo nezasluženo.

Ljut je bio i veteran Denvera Jeff Green.

- Ovo je jeb*** finale, energija mora biti bolja. Sve je stvar discipline, na lopti, bez nje. Jasno nam je što je potrebno. Ovo je finale, nisu nam potrebni veliki govori da bi se podigli. Znamo što moramo napraviti u trećoj utakmici. Nismo bili svoj i - istaknuo je Green.

Linker
26. travanj 2024 22:43