USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
NBA DOIGRAVANJE

Jokić ispisao povijest, ali Booker i Durant bili su nemilosrdni; Celticsi pokvarili poseban dan Joela Embiida

U noći s petka na subotu odigrane su dvije utakmice, zvijezde briljirale u Phoenixu
Piše: SNObjavljeno: 06. svibanj 2023. 07:35

Pobjedom na gostovanju, Boston Celticsi u ranim su subotnjim satima preokrenuli seriju i poveli s 2:1 protiv Philadelphije. U Wells Fargo Centru bilo je 102:114 za gostujući sastav.

Uvod u ovaj susret prošao je u znaku Joela Embiida koji je u društvu obitelji i suigrača primio nagradu namijenjenu najkorisnijem igraču NBA lige. No novopečeni MVP i Sixersi nisu dugo uživali u lijepim scenama jer gosti iz Bostona već su na samom startu pobjegli na 10 poena prednosti.

Embiid je bio najbolji strijelac susreta s 30 poena, 13 skokova i 3 asistencije, James Harden je dodao 16 poena uz šest skokova i 11 asistencija, no gosti su pokazali bolju igru te su u svojim redovima imali više raspoloženih igrača. Jayson Tatum ubacio je 27 poena uz 10 skokova i pet asista, dok je Jaylen Brown dodao 23, a Al Horford 17 poena.

Preko noći je odigran još jedan susret. Phoenix Sunsi su pred svojim navijačima i na krilima sjajnih Devina Bookera i Kevina Duranta srušili Denver Nuggetse (121:114) kojima nije pomogla ni još jedna velika večer Nikole Jokića.

Srpski košarkaš upisao je triple-double s 30 poena, 17 skokova i 17 asistencija, raspoložen je bio i Jamal Murray koji je ubacio 32, no briljirale su i domaće zvijezde pa je tako Booker okončao susret s 47 poena, šest skokova i devet asistencija, dok je Durant ubacio 39 uz devet skokova i osam asista. Trenutni rezultat u seriji je 2:1 za Nuggetse.

Istaknimo i da je Jokićev učinak s ovog susreta ušao u povijest NBA lige budući da je srpski košarkaš postao prvi koji je u jednoj playoff utakmici upisao barem 25 poena, 15 skokova i 15 asistencija.

Linker
24. travanj 2024 08:00