ALLEN BEREZOVSKY Getty Images Via Afp
OGLASILE SE ZVIJEZDE

Jokić: ‘Ne mogu se usporediti s Đokovićem‘; LeBron: ‘Što je Nikola dokazao? Ništa, znam koliko je sjajan‘

Lakersima za produljenje serije nije mogao pomoći niti LeBron James koji je zabio 40 poena
Piše: SNObjavljeno: 23. svibanj 2023. 07:29

Nikola Jokić ponio je epitet MVP-a finalne serije Zapadne konferencije koji nosi ime legendarnog igrača LA Lakersa Magica Johnsona.

Nuggetsi su sinoć slavili u gostima kod Lakersa 113:111 i tako izborili prvo veliko finale u povijesti kluba, a učinili su to na krilima Jokića koji je u četvrtoj utakmici upisao 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija.

Premijerno izdanje nagrade koja nosi ime Magica Johnsona prošle je sezone ponio Stephen Curry, a sada ga je naslijedio srpski košarkaš koji je upisao osmi triple-double u ovogodišnjem doigravanju i tako oborio rekord Wilta Chamberlaina iz 1967. godine.

Lakersima za produljenje serije nije mogao pomoći niti LeBron James koji je susret završio s 40 poena, a nakon utakmice ‘Kralj‘ je upitan što je Jokić dokazao ovim plasmanom u finale NBA lige.

- Ništa. Znam koliko je sjajan. Znam koliko je Joker sjajan, rekao je LeBron.

Jedan od novinara na presici nakon utakmice Lakersa i Nuggetsa upitao je Jokića hoće li se čuti s Novakom Đokovićem s obzirom da su sunarodnjaci i da su pred obojicom veliki izazovi, pred Jokićem NBA finale, a pred Đokovićem Roland Garros.

- Da budem iskren, nemam njegov broj. On je čovjek koji predstavlja Srbiju na većoj sceni, on je ambasador zemlje na terenu i izvan njega. On je netko na koga se možete ugledati, ja sam želio biti kao on. Ne mogu se s njime usporediti..., rekao je skromni Đoković.

Linker
24. travanj 2024 10:27