TNS/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
SLAVLJE NUGGETSA

Jokić odigrao dosad neviđenu utakmicu NBA finala, za povijesni učinak pobrinuo se i njegov suigrač

Košarkaši Denver Nuggetsa odigrali su sjajnu utakmicu i vratili vodstvo u finalnoj seriji
Piše: SNObjavljeno: 08. lipanj 2023. 07:06

Denver Nuggetsi vratili su se u vodstvo (2:1) nakon što u su noći sa srijede na četvrtak na gostovanju pobijedili košarkaše Miami Heata s 94:109.

Još jednu čudesnu večer režirao je Nikola Jokić koji je s 32 poena, 21 skokom i 10 asistencija postao prvi igrač u povijesti NBA finala s barem 30+20+10 učinkom. Za još posebniju večer pobrinuo se i njegov suigrač Jamal Murray koji je također upisao triple-double (34p, 10s, 10a) i tako se pobrinuo da on i Jokić postanu prvi suigrači koji su u jednoj utakmici NBA finala zabilježili nastup s triple-double učinkom.

image
MEGAN BRIGGS Getty Images Via Afp

Jimmy Butler ubacio je 28 poena za Miami, dok je njegov suigrač Bam Adebayo utakmicu završio s 22 poena i 17 skokova.

Miami je na poluvremenu zaostajao pet poena, a na ulasku u posljednju četvrtinu bilo je -14, no kraljevi preokreta ovoga se puta nisu uspjeli vratiti iz ponora. Za svaki slučaj, Michael Malone upozorio je svoje igrače:

- U prve dvije utakmice su dobili četvrtu četvrtinu. Večeras mi pobjeđujemo u četvrtoj i mi slavimo na kraju - poručio je trener Denver Nuggetsa, a igrači su ga poslušali i s jedan razlike dobili i posljednju dionicu te zaključili susret s +15.

Četvrta utakmica ponovno se igra u Miamiju, a na rasporedu je u noći s petka na subotu.

Linker
29. travanj 2024 05:33