Nikola Jokić i Joel Embiid

 Matthew Stockman/Getty Images/Profimedia
BORBA ZA NAGRADU

Jokić ostaje bez MVP titule? Tek je treći po objavljenim glasovima, evo tko bi ga mogao naslijediti

Forbes je objavio glasove 24 od 100 novinara koji sudjeluju u ovom izboru
Piše: SNObjavljeno: 11. travanj 2023. 21:03

Tko će biti najkorisniji igrač MVP lige? Svake godine u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu postoji velika borba za naslov najboljeg, a ove je sve to poprimilo veću dimenziju. O utrci za MVP-a se priča cijele sezone, a u kombinacijama su tri igrača - Nikola Jokić, Joel Embiid i Giannis Antetokounmpo.

Srpski košarkaš je osvojio naslov u posljednje dvije sezone i ako bi to ponovio i ove, postao bi tek četvrti igrač u povijesti koji je tri puta zaredom izabran za MVP-a. Prije njega su to bili Bill Russell, Wilt Chamberlain i Larry Bird.

No sudeći prema prvim glasovima novinara koji glasaju za ovu nagradu, MVP će biti Embiid. Naime, novinar Forbesa Bryan Toporek objavio je glasove 24 novinara koji sudjeluju u ovom izboru, a njih 16 je Embiida stavilo na prvo mjesto. Giannis je dobio pet prvih mjesta, a Jokić samo 3.

U glasanju sudjeluje 100 novinara i ova se situacija itekako može promijeniti. No, ako se po jutru dan poznaje, onda će Embiid ponijeti naslov najkorisnijeg košarkaša sezone. On je s prosjekom od 33,1 poena prvi strijelac lige, a ima i 10,2 skoka, 4,2 asistencije, 1,7 blokadi i 1 ukradenu loptu. Jokić je na 24,5 poena, 11,8 skokova, 9,8 asistencija i 1,3 ukradene lopte, a Giannis na 31,1 poenu, 11,8 skokova i 5,7 asistencija. Izbor uistinu nije lagan.

Linker
20. svibanj 2024 00:06