Domantas Sabonis

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NA POGON LITAVCA

Jokić ostao zamalo kratak do triple-doublea, u Kaliforniji slave uspjeh koji se nije dogodio 17 godina

Ova je generacija uspjela ostvariti ono što i slavna u kojoj su igrali Webber, Stojaković, Divac...
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. ožujak 2023. 06:34

Košarkaši Sacramento Kingsa ne prestaju pobjeđivati. Slavljem 101:96 na gostovanju kod Brooklyn Netsa, momčad iz glavnog grada Kalifornije stigla je do osme pobjede u zadnjih 10 utakmica i popela se na drugo mjesto Zapadne konferencije, kao prva pratnja lidera Denvera. Kingsi su na taj način stigli do pozicije s kojom će svakako imati pozitivan omjer pobjeda i poraza na kraju sezone, s obzirom da im je ovo bila 42. pobjeda. Posljednji puta to im je pošlo za rukom još davne 2006. godine. Ta je generacija Kingsa predvođena, među ostalima, Chrisom Webberom, Vladom Divcom i Peđom Stojakovićem čak osam puta u svojih 11 godina bila u doigravanju, a 2002. godine igrali su i finale Zapada u kojem su u 7 utakmica poraženi od LA Lakersa.

Sinoć su u Barclays Centeru na pogon sjajnog Domantasa Sabonisa svladali nezgodni Brooklyn koji se bori za doigravanje na Istoku. Sabonis je ubacio 24 poena i dodao čak 21 skok uz pet asistencija. Domaćine je s 23 poena predvodio Mikal Bridges.

Na vrhu Zapada i dalje je Denver koji je sinoć sa 119:100 na gostovanju svladao Detroit Pistonse. Briljirao je Nikola Jokić koji je za jedno dodavanje ostao kratak do triple-double učinka. za 34 minute na parketu ostvario je 30 poena i 10 skokova uz devet asista. Pistonse koji i dalje ne mogu računati na usluge ozlijeđenog Bojana Bogdanovića predvodio je Rodney McGruder s 20 poena.

Na parketu je, međutim, bio Dario Šarić. Hrvatski košarkaški reprezentativac odigrao je 12 minuta u porazu Oklahome kod Toronta 128:111. Za to je vrijeme ubacio 4 poena uz jedan skok i dvije asistencije. Ukupan šut iz igre bio mu je 2-8,

Linker
26. travanj 2024 19:00