Nikola Jokić se priključio Wiltu Chamberlainu

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Sports/ddp Usa/profimedia
NUGGETSI SLAVILI

Jokić ušao u povijest u nevjerojatnoj utakmici u Denveru, LeBron poludio na suce: ‘Ovo je je***o glupo‘

Jamal Murray je košem u posljednoj sekundi utakmice donio pobjedu Denveru koji sada ima 2-0 u seriji protiv Lakersa
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 23. travanj 2024. 09:35

Nitko ne pobjeđuje Lakerse deset puta zaredom. Nitko, osim Denver Nuggetsa. Aktualni NBA prvaci još jednom su bili bolji od momčadi iz Los Angelesa bez obzira na to što su u trećoj četvrtini gubili s 20 poena razlike. No, nisu se predavali te su košem Jamala Murrayja u posljednjoj sekundi utakmice došli do 101:99 i 2-0 u seriji prvog kruga playoffa.

- Nisam ni vidio taj koš. Prilikom šuta sam izgubio ravnotežu i pao, a Davis mi je zaklonio put prema košu. Čuo sam kako svi vrište i onda sam znao da sam pogodio - rekao je Murray nakon utakmice.

Ubrzo je i osjetio da je pogodio pobjednički koš jer su mu svi suigrači i treneri pohitali u zagrljaj, a ludo je slavila cijela dvorana u Denveru. Kako i ne bi kada su nastavili ludu seriju od 10 pobjeda nad Lakersima koja je počela posljednjom utakmicom regularnog dijela prošle sezone. Uslijedila je metla (4-0) u prošlogodišnjem finalu Zapada, tri pobjede u regularnom dijelu ove sezone te aktualnih 2-0 u playoffu.

- U NBA ligi prednost od 20 poena nije sigurna, posebno kada igraš protiv branitelja naslova. Moramo biti bolji, ali imali smo svoje šanse - rekao je nakon utakmice LeBron James.

image

Jamal Murray postiže pobjednički koš

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

‘Kralj‘ je utakmicu završio s 26 poena, 12 asistencija, 8 skokova te p dvije blokade i osvojene lopte. Organizirao je napad svoje momčadi, a Lakerse su do velikog vodstva doveli D‘Angelo Russell koji je pogodio četiri trice u prvoj četvrtini, a kasnije je dodao još tri te Anthony Davis koji je postizao koš za košem u napadanju Nikole Jokića u reketu. Russell je utakmicu završio s 23 poena, 6 asistencija i 3 skoka, a Davis s 32 poena, 11 skokova i dvije asistencije, a u jednom trenutku je imao pogođenih 14 od 15 pogođenih šuteva. No, posljednja četiri je promašio, a to je Denver iskoristio te došao do velike pobjede.

Lakersi su imali 68:48 nakon dvije minute u trećoj četvrtini i sve je izgledalo kao da će uzeti ‘break‘ i otići u Los Angeles s 1-1 u seriji. Denver je imao problema jer je Murray u prvom dijelu utakmice bio van šuterske forme. No, Nuggetsi su u svojim redovima imali raspoloženog Michaela Portera (22p, 9s, šut 8/13, trice 6/10) te nezaustavljivog Jokića koji je još jednom ušao u povijest. Srpski je košarkaš postigao 27 poena te imao 20 skokova i 10 asistencija uz dvije ukradene lopte. Ovo je četvrti put da je Jokić u doigravanju upisao triple-double s najmanje 20 poena i 20 skokova te se s tim učinkom izjednačio s legendarnim Wiltom Chamberlainom koji je jedini do sada imao četiri takve utakmice.

Jokić je svojim učinkom držao Nuggetse u igri, a onda se u posljednjoj četvrtini pojavio Murray. Do tada je imao 6 poena uz šut 3/16 da bi u posljednjih 12 minuta ubacio 14 poena uz šut 6/8.

- U jednom trenutku sam rekao suigračima da ću ih razigravati jer me ne ide šut, a svaki od njih mi je rekao da samo nastavim šutirati. Rekli su mi da ostanem agresivan, da nastavim tražiti svoju priliku, a kada je lopta bila u mojim rukama dvije sekunde prije kraja, a prije toga sam pogodio nekoliko šuteva, znao sam da će i taj ući - istaknuo je Murray.

On je generirao veliko slavlje kod Nuggetsa dok su Lakersi bili u šoku. Davis je nakon utakmice na pitanje što se dogodilo na kraju samo rekao da je Murray pogodio šut, ispustio mikrofon i otišao dok je LeBron na presici pričao samo o jednoj stvari.

- Ne znam zašto postoji ‘replay‘ centar - počeo je James referirajući se na situaciju u trećoj četvrtini. Tada je dosuđen prekršaj Portera na Russellu, trener Denvera Michael Malone je zatražio pregledavanje snimke, a suci su poništili svoju odluku objasnivši kako je kontakt bio marginalan.

image

LeBron James

MATTHEW STOCKMAN Getty Images Via Afp

- Russell je jasno dobio udarac u lice. Zašto imamo jeb**i ‘replay‘ centar ako će mijenjati ovakve odluke, ovo nema nikakvog smisla. Pogledajte što se dogodilo na utakmici između Philadelphije i New Yorka. Ovo je jeb**o glupo - rekao je James umiješavši u cijelu priču i situaciju iz završnice tog susreta gdje su Sixersi imali velikih primjedbi na suđenje.

Nakon što je to rekao James je napustio konferenciju za medije. Napustili su Lakersi i Denver. S novim porazom, desetim u nizu. Pobjeđuje li itko Lakerse jedanaest puta zaredom? To ćemo saznati u noći s petka na subotu.

Linker
23. travanj 2024 09:56