Nikola Jokić i Jamal Murray

 JUSTIN TAFOYA Afp
POBJEDNIČKA STRATEGIJA

Kako je ‘trener Jokić‘ nadmudrio LeBrona i društvo: Strateg Denvera otkrio plan srpske zvijezde za pobjedu

‘Bila je to Nikolina akcija, na klupi je rekao da to želi odraditi s Jamalom. Odradio je odličan posao‘
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 21. svibanj 2023. 11:11

Srpski centar Nikola Jokić bio je odlično raspoložen nakon što su njegovi Denver Nuggetsi uzeli 3-0 vodstvo u seriji pobjedom u Los Angelesu rezultatom 119-108. Trener Mike Malone nazvao je Srbina ‘trener Jokić‘ zbog načina na koji je predložio da njegova momčad dobije utakmicu.

- Nikola i Jamal (Murray) htjeli su igrati akcije dva na dva, što sam ja podržao. Bila je to Nikolina akcija, na klupi je rekao da to želi odraditi s Jamalom. Trener Jokić je odradio odličan posao u ovoj utakmici - izjavio je Malone, nakon čega su novinari pitali Jokića o trenerskoj ulozi.

image

Michael Malone

HARRY HOW Getty Images Via Afp

- Ne želim biti trener. To je najgori posao na svijetu - odgovorio je Jokić u šaljivom tonu i nasmijao novinare.

- Imali smo akciju koja je funkcionirala i samo neke detalje koji nam mogu pomoći da dobijemo otvorene šuteve. Kad pokušavam reći nešto brzo, moj engleski je stvarno, stvarno loš. Mislim i sada je loš, ali kada pokušam reći nešto brzo, to je izuzetno loše – rekao je dobro raspoloženi Jokić.

U slučaju prolaska u finale Lakersi bi morali nadoknaditi zaostatak od 3-0, nešto što niti jedna ekipa u povijesti lige nije uspjela.

- Mislim da je deficit 3-0, a ne četiri - rekao je trener Lakersa Darwin Ham.

- Sve dok još nisu ostvarili četiri (pobjede), još ima nade. Još uvijek smo živi. Samo se moramo fokusirati na pobjedu u jednoj utakmici.

- Nadam se - odgovorio je LeBron James na pitanje vjeruje li da se momčad može vratiti.

- Trenutno ne mogu govoriti u ime momaka jer ne znam što im se trenutno događa u glavama. Moj način razmišljanja je isti kao da se igra prva utakmica – zaključio je LeBron.

Ako netko ima iskustva o povijesnom povratku u doigravanju to je LeBron James, koji je sa svojim Cleveland Cavaliersima jedini nadoknadio 3-1 deficit u velikom finalu, i to protiv ekipe s najboljim omjerom u povijesti NBA lige, legendarnim 73-9 Golden State Warriorsima.

Linker
16. travanj 2024 22:20