MATTHEW STOCKMAN Afp
DONČIĆ JE FAVORIT

Kakvo podcjenjivanje sjajnog Srbina! Uzeo dvije MVP nagrade u nizu, a sad nije dobio ni glas...

Čak 48 posto glavnih menadžera NBA ekipa smatra da će Luka Dončić biti MVP
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. listopad 2022. 11:48

Glavni menadžeri NBA ekipa već tradicionalno uoči početka sezone sudjeluju u velikoj anketi u kojoj daju stavove o sljedećoj sezoni. Uglavnom, oni su uvjereni da je Milwaukee kandidat broj jedan za naslov (43%), aktualni prvak Golden State (25%) je na drugom mjestu, finalist iz prošle sezone Boston (21%) je treću, a LA Clippersi (11%) usprkos povratku Leonarda i Georgea vide tek kao četvrtog favorita.

Što se tiče igrača koji bi trebao odnijeti MVP nagradu na prvom je mjestu i to dosta uvjerljivo Luka Dončić. Čak 48 posto glavnih menadžera NBA momčadi smatra da će Slovenac obilježiti predstojeću sezonu. Giannis Antetokounmpo je uvjerljivo na drugom mjestu, a dobio je 34 posto glasova. Na trećem mjestu je Joel Embiid s 14 posto, a Steph Curry ima tek 3 posto glasova. Nevjerojatno zvuči podatak da Nikolu Jokića, igrača koji je protekle dvije sezone osvajao MVP nagrade, baš nitko od anketiranih nije uvrstio među favorite za ovu sezonu.

Koliko god Jokić igrao sjajno i skupljao nagrade očito je da menadžeri ne vjeruju dovoljno u njegovu košarku. Doduše, Jokić je i prošle sezone dobio mali broj glasova, a na koncu je pokupio MVP nagradu.

Linker
27. travanj 2024 00:00