Ime Udoka s igračima

 THEARON W. HENDERSON Afp
PLJUŠTE REAKCIJE

Kaos u redovima aktualnih NBA doprvaka: ‘Situacija je sto puta gora nego što itko misli‘

Sve je eksplodiralo je prije nekoliko dana, a u međuvremenu su se oglasila mnoga poznata lica
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 25. rujan 2022. 15:55

Situacija u redovima aktualnih NBA doprvaka Boston Celticsa daleko je gora nego što se misli, tvrdi nekadašnji košarkaš, a danas komentator u više američkih medija Matt Barnes. Situacija u Bostonu eksplodirala je prije nekoliko dana kada je objavljeno da je prvi trener Ime Udoka (45) suspendiran na godinu dana zbog "neprikladnog intimnog odnosa" s članicom klupskog osoblja, što se protivi kodeksu ponašanja iako je odnos bio obostrano dobrovoljan. Ubrzo se doznalo da je riječ o Allison Feaster, bivšoj košarkašici koja je u Bostonu zaposlena kao direktorica za razvoj igrača.

Barnese je vrlo brzo nakon objave ove odluke reagirao na Instagramu i stao u obranu Udoke, međutim ubrzo je promijenio mišljenje.

"Budući da sam sada dio medija, trudim se prenositi stvari činjenično i istinito, i zato moram da sam ranije govorio u obranu Imea Udoke ne znajući sve činjenice. No, nakon nekoliko razgovora i nakon što sam doznao sve činjenice, izbrisao sam objavu jer situacija u Bostonu je duboka, neuredna, stotinu puta ružnija nego što je itko od nas mislio", poručio je Barnes u novoj objavi.

"Dogodile su se neke stvari koje ne mogu oprostiti, koje ne mogu podržati. Nije moje da vam kažem što se dogodilo. Ako se pročuje, u redu, ja sam samo htio objasniti zašto sam obrisao svoju prvu objavu. Nakon nje sam primio poziv od osobe koja mi je objasnila sve detalje i mogu reći da je to sra** baš duboko. Molim se za sve koji su uključeni u ovo, nadam se da će to prebroditi", dodao je Barnes.

image

Ime Udoka

ELSA Afp

U međuvremenu se oglasio i vlasnik Boston Celticsa Wyc Grousbeck i rekao da je odluka organizacije o jednogodišnjoj suspenziji trenera došla nakon istrage neovisne odvjetničke tvrtke koja je otkrila višestruka kršenja klupskog kodeksa.

- Zabrinut sam zbog situacije i njezinog utjecaja na sve u organizaciji Celticsa. Nadam se da ovo predstavlja početak novog poglavlja i priliku da okrenemo stranicu i krenemo naprijed s donekle riješenim stvarima - istaknuo je Grousbeck.

Osim toga, ponudilo je malo konkretnih podataka o tome što se dogodilo i kako je odluka donesena, a nije želio ni reći hoće li se Udoka vratiti na svoju poziciju nakon što mu suspenzija završi. Potvrdio je tek da će dosadašnji Udokin pomoćnik Joe Mazzulla (34) privremeno preuzeti dužnost trenera. On je dosad kao prvi trener radio samo dvije godine na sveučilištu Fairmont State, prije nego što se 2019. priključio Celticsima. Uz glavnog trenera Utah Jazza Willa Hardyja bit će najmlađi trener u NBA ligi.

Linker
19. travanj 2024 14:31