CHRIS DELMAS Afp
U ČAST LEGENDI

Kobe Bryant dobija kip ispred dvorane u Los Angelesu: ‘Ovo će zauvijek slaviti njegovu ostavštinu‘

Bryantov kip će se tako pridružiti već postojećim kipovima Magicu Johnsonu, Kareemu Abdul-Jabbaru...
Piše: HinaObjavljeno: 24. kolovoz 2023. 20:29

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, tragično stradali Kobe Bryant dobit će svoj kip ispred dvorane u Los Angelesu, a bit će otkriven 8. veljače 2024. godine, objavila je njegova udovica Vanessa.

Datum za otkrivanje spomenika određen je tako da sadrži obje brojke koje je Bryant nosio na dresu tijekom karijere, 8 i 24.

"Pozdrav svima. Kao što znate, Kobe je svih svojih 20 godina u NBA ligi proveo kao Los Angeles Lakers. Od svog dolaska u grad osjetio se kao kod kuće u organizaciji Lakersa i stoga u ime kluba, mojih kćeri i moje, počašćena sam što ćemo u središtu Los Angelesa, ispred dvorane poznate kao ‘Kuća koju je Kobe sagradio‘ otkriti kip koji će zauvijek slaviti njegovu ostavštinu. Nadam se da se vidimo", objavila je Vanessa Bryant.

Bryant je s Lakersima osvojio pet naslova prvaka, sa 33643 postignuta koša najbolji je strijelac u povijesti kluba, a tijekom karijere čak je 18 puta nastupio na "All Star" utakmici.

Poginuo je u siječnju 2020. u helikopetrskoj nesreći u doi od 41 godine, a tada je stradala i jedna od njegove tri kćeri, Gianna.

Bryantov kip će se tako pridružiti već postojećim kipovima legendi Lakersa Magicu Johnsonu, Kareemu Abdul-Jabbaru, Elginu Bayloru, Jerryju Westu i Shaquilleu O‘Nealu.

Linker
30. studeni 2023 10:18