FILIPPO MONTEFORTE AFP
PREDSJEDNIK MOO-A

KOBE JE BIO IZVANREDNI I ISTINSKI OLIMPIJSKI PRVAK Sportki svijet u suzama nakon gubitka velikana: 'Prihvatio je moć sporta da promijeni život ljudi'

Piše: HinaObjavljeno: 27. siječanj 2020. 19:07

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach izrazio je sućut obitelji Kobea Bryanta koji je u nedjelju poginuo u padu helikoptera poručivši kako je jedan od najboljih košarkaša svih vremena bio "izvanredni i istinski olimpijski prvak".

"Kobe je bio istinski olimpijski prvak, prihvatio je moć sporta da promijeni život ljudi", rekao je Bach dodavši: "Nakon što se povukao iz igre koju je toliko volio, nastavio je podržavati olimpijski pokret i bio inspiracija za Olimpijske igre LA 2028."

Legendarni NBA košarkaš je u dresu američke reprezentacije osvojio dvije zlatne olimpijske medalje - 2008. u Pekingu i četiri godine kasnije u Londonu.

Bryant je radio i na kandidaturi Los Angelesa za domaćina Olimpijskih igara, grada u kojem je s Lakersioma osvojio pet naslova prvaka NBA lige.

(FILES) In this file photo taken on February 05, 2013 Los Angeles Lakers' Kobe Bryant drives the ball past Brooklyn Nets Gerald Wallace during their NBA game at the Barclays Center in the Brooklyn borough of New York City. - NBA legend Kobe Bryant died Sunday when a helicopter crashed and burst into flames in foggy conditions in suburban Los Angeles, killing all nine people on board and plunging the sports world into mourning. (Photo by Emmanuel DUNAND / AFP)
EMMANUEL DUNAND AFP

"Svima će nam nedostajati njegova energija i njegova skromna priroda", rekao je Bach.

"Naše misli su s njegovom obitelji i prijateljima, kao i svim ostalim žrtvama," dodao je predsjednik MOO-a.

Jedan od košarkaških velikana poginuo je u nedjelju u padu helikoptera u blizini Los Angelesa, zajedno sa svojom 13-godišnja kćerkom Giannom te sedam putnika i posade helikoptera.

Helikopter se srušio u nedjelju oko 10 sati ujutro iznad brdovitoga terena u Calabasasu u Kaliforniji, oko 65 km sjeverozapadno od Los Angelesa.

Linker
05. svibanj 2024 07:10