Kyrie Irving

 MADDIE MEYER Getty Images Via Afp
NAPUŠTA NETSE?

Kyrie Irving zatražio trade: Mogao bi završiti kod Dončića, LeBrona ili hrvatskog reprezentativca

Najupućeniji NBA novinar tvrdi da Dallas priprema dobru ponudu za Netse
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 04. veljača 2023. 07:17

Kyrie Irving zatražio je ponovno trade iz Brooklyn Netsa. Poručio je čelnicima kluba da je pokušao dati sve od sebe, ali da ne može ostati u Netsima, te da želi trejd do 9. veljače - kada ističe rok za trejdove - ili će na ljeto samo napustiti klub.

Najupućeniji NBA novinar Adrian Wojnarowski tvrdi da je Dallas taj koji jako želi Irvinga te da priprema dobru ponudu za Netse. Irving bi tako bio dio tandema s Lukom Dončićem, ponajboljim košarkašom lige koji treba ozbiljna pojačanja kako bi Dallas bio konkurentan za naslov prvaka. Mogu li Dončić i Irving zajedno? To uopće nije sporno, jer Irving je igrač koji može igrati i bez lopte, premda je jasno da bi je u slučaju njegovog dolaska Dončić ipak morao daleko manje imati u rukama.

Irving je doduše ljetos izravno tražio odlazak u Lakerse, kod LeBrona Jamesa. Lakersi mogu Netsima ponuditi Russella Westbrooka, te prvi pick 2027., a možda 2029. Naravno, Netsi su ti koji će imati glavnu riječ u tom poslu, pa ćemo vidjeti što bi odabrali. Ljetos nisu bili zainteresirani za Westbrooka.

Osim Los Angeles Lakersa i Dallas Mavericksa, Phoenix Suns pojavili su se kao klub koji bi napravio razmjenu za Kyrieja Irvinga. Chris Haynes iz Bleacher Reporta izvijestio je da se Sunsi smatraju jednim od rijetkih timova koji bi mogli ponuditi dobar paket Netsima. Deandre Ayton vjerojatno bi bio centralni dio tog paketa, iako je pitanje koliko Ayton doista zanima Netse. U Phoenixu je i Dario Šarić. Hoće li on biti novi Irvingov suigrač, ili možda dio paketa za trejd?

Linker
19. travanj 2024 10:40