Kyrie Irving

 DUSTIN SATLOFF/Getty Images Via Afp
NOVI TANDEM U NBA

Kyrie je skoro stigao kod Zupca, Dallasu naglo skočili izgledi za naslov, a LeBron šalje zagonetnu poruku

Koeficijenti nakon razmjene pokazuju da su šanse Dončića i društva sada puno ozbiljnije
Piše: Andro PolićObjavljeno: 06. veljača 2023. 07:46

Kasnu nedjeljnu večer NBA fanatika prodrmala je vijest o novom klubu Kyrieja Irvinga. Osebujni bek nakon tri i pol godine napustit će svlačionicu Brooklyn Netsa, a snage će udružiti s Lukom Dončićem u Dallas Mavericksima. Iz Teksasa će u smjeru New Yorka otići Spencer Dinwiddie, koji je već pet godina branio boje Netsa.

Bit će itekako zanimljivo vidjeti kako će Slovenac funkcionirati uz igrača poput Irvinga, čije košarkaške vještine i znanje nisu upitni, no odveć je poznato kako je nerijetko unosio nemir u klupske hodnike svojim potezima. Isto tako, ovaj potez se možda pokaže punim pogotkom za Maverickse, s obzirom na to da je Kyrie jedini naslov u karijeri osvojio 2016. s Cleveland Cavaliersima, kada je bio druga violina momčadi odmah iza LeBrona Jamesa. Mogao bi ovo biti početak ludila na tržnici najjače košarkaške lige svijeta, čiji se "prijelazni rok" zatvara 9. veljače.

U međuvremenu, u javnost su izašle i ponude ostalih klubova za Kyriejeve usluge. Iako se glasno pričalo o odlasku u Lakerse, LeBronova družina, kao i obično, u izlog je stavila Russella Westbrooka, ali Brooklyn je u paketu htio i Austina Reavesa, Maxa Christieja i izbore prve runde drafta, tako da do dogovora nije ni došlo. Nadalje, vlasnik Netsa Joe Tsai navodno nije htio poslovati s Lakersima.

Druge opcije za Irvinga bili su odlasci u svlačionicu s daškom hrvatskog štiha. Phoenix Sunsi našeg Darija Šarića ponudili su Chrisa Paula, Jaea Crowdera i izbore na draftu, ali Netsi su tu ponudu odbili. Rampa njujorškog kluba spuštena je i na ponudu Los Angeles Clippersa, čije boje brani naš Ivica Zubac. Njihova je ponuda bila naoko najslabija, u zamjenu za Kyrieja nudili su Luke Kennarda, Terancea Manna i izbor prve runde drafta.

Uslijed velike razmjene, na svom se Twitter profilu oglasio i sam LeBron, poručivši kratko: "Možda je do mene".

Iako se kod ove objave mora čitati između redaka, javnost i fanovi uvjereni su kako se radi o sarkastičnoj poruci upravi kluba koja nije uspjela osigurati novo udruživanje dvije bivše zvijezde Cavaliersa.

Uz novi tandem u Dallas, osvježile su se i koeficijenti za naslov, a Mavericksi sada kotiraju puno bolje negoli prije razmjene.

Linker
25. travanj 2024 01:35