HARRY HOW Getty Images Via Afp
NBA PLAY IN

Lakersi i Hawksi izborili doigravanje: Atlanta uvjerljiva, LeBron i društvo slavili nakon produžetka

Iako su igrali oslabljeni za suspendiranog Rudyja Goberta Timberwolvesi su jako namučili Lakerse
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2023. 07:07

U prvoj od dvije noćašnje utakmice play-ina NBA lige Atlanta je slavila u gostima kod Miamija 116:105 i tako izborila okršaj protiv drugih nositelja Boston Celticsa u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije NBA lige.

Sedmoricu dvoznamenkastih igrača Hawksa predvodio je Trae Young s 25 poena. Dejounte Murray je zabio 18 poena, dok je Clint Capela skupio čak 21 skok. U redovima Miamija najefikasniji je bio Kyle Lowry s 33 poena. Tyler Herro je zabio 26. Miami sada čeka ogled protiv boljeg iz ogleda Toronto - Chicago za osmu poziciju u doigravanju. Bolji iz spomenutog okršaja igrat će na startu doigravanja protiv prvih nositelja Istoka Milwaukee Bucksa.

LA Lakersi su izborili doigravanje i osigurali 7. mjesto Zapada domaćom pobjedom nad Minnesotom 108:102 nakon produžetka. Njihov sljedeći suparnik bit će drugi nositelji Zapada Memphis Grizzliesi. Minnesotu, koja je u ovom ogledu igrala oslabljena za suspendiranog Rudyja Goberta, dalje čeka ogled protiv pobjednika ogleda između New Orleansa i Oklahoma Cityja za osmo mjesto u doigravanju.

image
HARRY HOW Getty Images Via Afp

Lakersi su tricom Dennisa Schrödera 1.4 sekunde prije kraja poveli 98:95 i činilo se da je pobjeda njihova, ali Anthony Davis faulirao je potom Mikea Conleyja na trici, a ovaj je mirno pospremio tri slobodna bacanja za produžetke.

Tamo su Lakersi bili odlučniji i na kraju slavili važnu pobjedu. LeBron James vodio je Lakerse s 30 poena, 10 skokova i 6 asistencija, Davis je ubacio 24 poena uz 15 skokova, dok je Schröder susret završio s 21 poenom. Najefikasniji kod Minnesote bio je Karl-Anthony Towns s 24 poena i 11 skokova, dok je Conley zabio 23 poena.

NBA

play-in:

ISTOK:

Miami Heat - *Atlanta Hawks 105-116

ZAPAD:

*Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 108-102 (produžetak)

Linker
26. travanj 2024 05:07