EZRA SHAW Afp
KRITIKE VEĆ NA STARTU

Lakersi odbili ponudu za igrača kojeg se svim silama žele riješiti, dio posla trebao je biti i Hrvat

Na parketu su bili tek 48 minuta u novoj NBA sezoni, a već su otkrivene sve bolne točke Los Angeles Lakersa
Piše: Andro PolićObjavljeno: 19. listopad 2022. 16:16

Nakon što su ih aktualni prvaci Golden State Warriorsi pobijedili „s pola gasa“, počele su pristizati kritike navijača na njihovu prezentaciju, ali i na sve ono što je čelništvo kluba odradilo tijekom ljeta, odnosno, na ono što nisu odradili.

Iako su LeBron James i Anthony Davis Warriorsima zajedničkim snagama ubacili ukupno 58 poena, ostatak momčadi je zakazao. „Trn u oku“ mnogima je i dalje Russell Westbrook, nominalno treća violina kluba, koji je unatoč 19 ubačenih poena po tko zna koji put označen kao jedan od glavnih krivaca za poraz.

Pokušali su se Lakersi riješiti njegovog velikog ugovora, koji nije popraćen takvim izvedbama na parketu, međutim, nisu uspjeli u svojoj namjeri. Posebno upečatljiv bio je jedan njegov pokušaj trice na kojoj je bio potpuno neometan, a nije uspio pogoditi niti obruč.

Ipak, postojala je opcija, i to vrlo dobra i zanimljiva, u kojoj bi se Lakersi riješili Westbrooka, a zauzvrat dobili kvalitetnu opciju, točnije više njih. Utah Jazz ponudio je tijekom ljeta Lakersima Bojana Bogdanovića, Mikea Conleya, Rudyja Gaya i izbor prve runde drafta idućeg ljeta u razmjenu za Westbrooka i izbor prve runde na draftovima 2027. i 2029., međutim, Lakersi su rekli - „ne“.

S obzirom na to kako LeBron u prosincu slavi 38. rođendan, možda mu je ovo ‘posljednji vlak‘ za neki konkretan rezultat, pa je u tom slučaju Lakersima možda bilo pametnije osloniti se na iskusnije opcije poput Bogdanovića i Conleyja.

Popularni „Babo“ u konačnici je završio u Detroit Pistonsima za koje će službeno debitirati večeras u jedan sat iza ponoći protiv Orlando Magica.

Linker
24. travanj 2024 21:57