D‘Angelo Russell

 Usa Today Sports/DDP Usa/Profimedia
NBA PLAYOFF

Lakersi razbili Memphis i plasirali se u drugi krug, Sacramento izborio sedmu utakmicu protiv Golden Statea

Najbolju utakmicu u doigravanju odigrao je D‘Angelo Russell, ubacivši 31 poen uz šut od 71%
Piše: HinaObjavljeno: 29. travanj 2023. 07:22

Los Angeles Lakersi su odigrali najbolju utakmicu u seriji protiv Memphis Grizzliesa i pred svojim navijačima u Crypto Areni slavili s uvjerljivih 125-85 za plasman u konferencijsko polufinale.

Gosti su poveli 9-5 na početku dvoboja, na što su Lakersi odgovorili serijom 9-0 i više se nisu osvrtali. Raspucani u napadu, pokretljivi i čvrsti u obrani, LeBron James i društvo su na poluvrijeme otišli sa 17 koševa prednosti.

U trećoj četvrtini su domaći zadali Memphisu udarac od kojeg se Grizzliesi više nisu mogli oporaviti, jer su primili 41 koš. Lakersi su zadnjih 12 minuta dočekali s vodstvom 100-67 pa je samo bilo pitanje s kolikom će razlikom proslaviti plasman u konferencijsko polufinale.

Svoju najbolju utakmicu u doigravanju odigrao je D‘Angelo Russell ubacivši 31 koš uz šut iz igre od 70,6%. James je u tri četvrtine postigao 22 koša uz šest asistencija, a Anthony Davis je bio odličan na oba kraja terena sa 16 poena, 14 skokova i pet blokada. Svoj je doprinos dao i Austin Reaves ubacivši 11 koševa uz osam asistencija i šest skokova.

image

LeBron James i Dillon Brooks

RONALD MARTINEZ/Getty Images Via Afp

Kod indisponiranih Grizzliesa Santi Aldama je bio najbolji strijelac sa 16 poena, a od glavnih igrača nešto bolji od ostalih bio je Desmond Bane sa 15 poena. Ja Morant je pogodio samo tri od 16 pokušaja za 10 poena, a Jaren Jackson Jr. je gađao 3/12 za 14 koševa.

Lakersi su tako sa 4-2 svladali druge nositelje, a u polufinalu Zapadne konferencije čekaju pobjednika sedme utakmice koja će biti odigrana u nedjelju, kad će Sacramento ugostiti Golden State Warriorse.

Sacramento je prekinuo niz od tri poraza u prvom kolu NBA doigravanja svladavši aktualne prvake sa 118-99 u njihovom Chase Centeru.

image

Moses Moody, De‘Aaron Fox, Andrew Wiggins

EZRA SHAW/Getty Images Via Afp

Sacramento je potpuno nadigrao Golden State u dvoboju u kojem su Kingsi bili suočeni s ispadanjem iz doigravanja. Warriorsi su mali dio utakmice, krajem prve i početkom druge četvrtine, proveli u vodstvu, ali njihov napad ni u jednom trenutku nije djelovao tečno i ubojito. Kako ni obrana nije bila dovoljno čvrsta, uvjerljiv poraz je bio logična posljedica.

Malik Monk je sa 28 koševa bio najbolji strijelac Kingsa, a De‘Aaron Fox je spojio 26 poena i 11 asistencija. Na "double-double" učinku su bili i Keegan Murray sa 15 koševa i 12 skokova te Trey Lyles sa 12 poena i 10 skokova. I Kevin Huerter je ubacio 12 koševa, a upravo su njegove dvije uzastopne trice na polovici zadnje četvrtine odvele Kingse na 16 koševa prednosti i osigurale pobjedu.

U lošoj šuterskoj večeri (37,6% iz igre, 10 promašenih slobodnih bacanja) Warriorse je sa 29 koševa predvodio Stephen Curry. Klay Thompson je ubacio 22 poena, a Andrew Wiggins 13. To su bila jedina trojica igrača kod aktualnih prvaka s dvoznamenkastim učinkom.

Sedma utakmica je na rasporedu u nedjelju, 30. travnja, u Sacramentu.

Linker
23. travanj 2024 01:35